1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Batı’ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Batı’ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“251 yıldır iftihar vesilemiz olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan ne kadar kıvanç duysanız azdır. Bahriyeli olmanın böyle güzide bir eğitim kurumunda eğitim görmenin ciddi sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmayınız. Askerlik mesleğinin çeşitli kademelerinde hizmet ederek kazandığınız bilgi, disiplin ve bilgiler sizin her zaman değeriniz olacaktır.

Gerekirse bu uğurda tıpkı kahraman ecdadımız gibi şairin ifadesiyle anadan yârdan, serden geçecek korkusuzca şehadete yürüyeceksiniz. Türkiye’yi yüceltmek mavi vatandaki hak ve hukukumuzu korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaksınız.

İFTİHAR EDİYORUM

Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin bağrından çıkan kahramanlar ocağıdır. Disiplin, vazife şuuru, caydırıcılık, çalışkanlık noktasında dünyanın hayranlık duyduğu orduya sahibiz. Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak şanlı ordumuzun asil mensuplarıyla her zaman iftihar ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizi daha da güçlendirmek için aralıksız çalışıyoruz.

TÜRK DONANMASI FARKLI BİR LİGE YÜKSELECEK

Aksaz Tersane Komutanlığımızın açılışında Piri Reis denizaltımızı hizmete verdik. Hızır Reis denizaltımıza bayrak çektik. Murat Reis denizaltımızın havuz donatımını başlattık. Akaryakıt gemilerimizle 3 bin tonluk denizaltı havuzunu donanmamızın istifadesine sunduk. Yeni tip denizaltı projemizi adım adım hayata geçiriyoruz.

Kalan 3 denizaltımızı inşallah 2029 yılına kadar tamamlayacağız. Muadillerine göre üstün vasıflara sahip 6 modern denizaltımızı Deniz Kuvvetlerimize katmış olacağız. Donanmamızın şu anki amiral gemisi olan Anadolu’nun ağabeyi olacak uçak gemimizle ilgili temaslarımız devam ediyor. SİHA gemimizden sonra uçak gemimizin de katılımıyla Türk donanması farklı bir lige yükselecek.

Hava savunma sistemlerinde kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Kritik alanlarda her gün yeni bir eşiği aşıyoruz. Caydırıcılığı ve harekat kabiliyetle yüksek bir deniz kuvveti olmak neyi gerektiriyorsa onu yapmanın gayretindeyiz. İnşallah çok daha fazlasını başaracağız.

TÜM DÜNYAYI KUŞATACAĞIZ

Türk dış politikasına batı başkentlerinden bakanların tezviratlarına aldırmayacağız. Pergelin sabit ucunu ülkemizin çıkarlarına sabitleyecek diğeriyle tüm dünyayı kuşatacağız. 360 derecelik bakış açısıyla meselelere yaklaşacak en geniş perspektifle gelişmeleri değerlendireceğiz. 1 asır önce birarada yaşadığımız halklarla aramızda sınırların olması gönül coğrafyasından kopacağımız anlamına gelmez.

Biz aynı zamanda Çanakkale Şehitliğinde Gazze, Halep, Şam, Kudüs, Gümülcine ve Bağdat’ın evlatlarını misafir eden ülkeyiz. İran, Irak, Suriye ile 4 asır yönetimimiz altında olan Filistin’le ilgilenmemizi eleştirenler art niyetli değillerse cahildirler. Türk askerinin Kosova, Libya, Somali’de ne işi var demek ufuksuzluktan tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır.

Türkiye yönünü sadece Batı’ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz. Türkiye Doğu ve Batı ile ilişkilerini eşzamanlı geliştirirse güçlü, müreffeh, itibarlı ve etkin bir ülke olabilir. Biz birilerinin iddia ettiği gibi AB ile Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Hem bunlarla hem diğer kuruluşlarla ilişkilerimizi kazan kazan temelinde geliştirmek durumundayız. Son 22 yılda hep bu anlayışla hareket ettik.

MAVİ VATAN MESAJI

Bundan sonra bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Masal denilen mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Askerin en yiğidi orduların en şanlısı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu kadar güçtü yapıya sahip ise elbette bunda Deniz Harp Okulu’nun müstesna yeri bulunuyor. Mavi vatanımızın müdafaasında sizler çok kritik roller üstleneceksiniz. Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz milletimize önemli hizmetlerde bulunacaksınız.

Tarih yazan, tarih yapan milletin evlatlarısınız. Bağımsızlığını ödediği ağır bedellere borçlu bir vatanın evlatlarısınız. Üzerinizde ebeveynleriniz, komutanlarınız, hocalarınız kadar 85 milyonun da hakkı var. Evlatlarının rızklarından ayırdıklarıyla vergisi ödeyen esnaf, çiftçi, tüccar, sanayicinin üzerinizde hakkı var. Tüyü bitmemiş yetimlerin her birinizin üzerinde haklı var. Şehitlerimizin sizin üzerinizde hakkı var. Unutmayın yükünüz ağırdır, mesuliyetiniz büyüktür. Hepimiz millete hizmet için varız. Devlete sadakatten taviz vermeyecek, hukuka ve demokrasiye bağlılıktan kesinlikle ayrılmayacaksınız.

Siz genç teğmenlerimizi, dost ülke öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Vatanı, mukaddesatı için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman gazilerimize ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Hepinizi sevgi, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Batı’ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin