1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Blinken’dan “Ayşenur Ezgi Eygi” açıklaması

Blinken’dan “Ayşenur Ezgi Eygi” açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin 6 Eylül’de Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Eygi’nin kaybının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyen Blinken, yapılan soruşturmanın sonuçlarının hem haksızlığı hem de sebepsizliği ortaya koyduğunu belirtti.

“Bir protestoya katıldığı için hiçkimse vurulmayı ve öldürülmeyi hak etmiyor.” diyen Blinken, “Bize göre İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria’daki faaliyetlerinde, angajman kurallarındaki değişiklikler de dâhil olmak üzere, bazı temel değişiklikler yapması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında, aktivist Eygi’nin Batı Şeria’da, İsrail askerinin kurşunuyla başından vurularak öldürülmesiyle ilgili, “Anladığımız kadarıyla İsrail’deki ortaklarımız bu olup biten şeyin koşullarını araştırıyor. Biz de bulgularını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz” demişti.

Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde, Beita kasabasında katıldığı bir protestoda İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmüştü.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bölgede askeri bir operasyon ya da silahlı çatışma yaşanmıyordu; buna karşın İsrail askerleri bölgede bulunuyordu.

Blinken’dan “Ayşenur Ezgi Eygi” açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin