1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Salim Güran’ın ifadesi tamamlandı

Salim Güran’ın ifadesi tamamlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi.

DHA’nın haberine göre Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan, yapılan aramalarla 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Korkunç olayda, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulununca gözaltına alınıp 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. Amca Güran’ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

R.A. TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Habertürk’ten Öznur Karslı Çetiner’in haberine göre Narin’in tutuklu amcası köy muhtarı Salim Güran Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Salim Güran’ın telefonunda yaptığı bazı görüşmelerinin silindiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Güran’ın telefonuna ses kayıt aplikasyonunu indirdiği belirlenmişti. Whatsapp yazışmaları geri gelmedi ama bazı görüşmelerin geri getirildiği bilgisi geldi. Bu görüşmelerden biri de tarlada çalışan işçinin oğlu 15 yaşındaki R.A., dün akşam serbest bırakılanlar arasındaydı. Salim Güran’ın bu konuşmalardan birini R.A., ile yaptığı ortaya çıktı. Dün akşam serbest bırakılan R.A. için yeniden gözaltı kararı verildi.

Öte yandan Narin’in annesi ve abisi olmak üzere toplamda 8 kişi tutuklandı. Bu tutuklular arasında amcası H.G. de bulunuyor. Bununla birlikte H.G.’nin eşi de ifade vermek üzere adliyeye geldi. İfadeye gelenler arasında Narin’in bir başka amcasından kuzenleri de var. Öte yandan B.G, ilk ifadesinde Narin’e saat 17.40 sularında gördüğünü söylemişti. B.G. savcılıkta aynı saati verdi ancak ‘Bize Narin’i 17.40’da gördüğümüzü söylememizi isteyen amcam Salin Güran’dı’ dedi. Çelişkili ifadeler olduğu için amca Salim Güran’ın tekrar Diyarbakır Adliyesi’ne getirildiği bildirildi.

SİLİNMİŞ SES KAYITLARININ BİR KISMINA ULAŞILDI

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, amca Salim Güran’ın, olay günü yaptığı aramaları, ses kayıtları ve Whatsapp görüşme ile mesajları sildiği belirlenmişti

Whatsapp yazışmaları ve aramaların verilmesi için yetkililer Whatsapp merkezine başvuruda bulunmuştu. Ancak Whatsapp bu talebi reddetti. Bunu üzerine Salim Güran’ın cep telefonu uzman siber ekipleri incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, Salim Güran’ın olay gününe ait silinmiş ses kayıtlarının bir kısmına ulaşıldı.

Ulaşılan kayıtlar arasında işçisi R.A. ile yaptığı ses kayıtları da olduğu iddia ediliyor. Salim Güran’ın Kürtçe konuştuğu bu ses kayıtları yetkililer tarafından incelenmeye alındı. Konuşmalar, Kürtçe bilen uzmanlar tarafından çevirisi yapılmaya başlandı. Konuşmaların içerikleri yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkacak. Elde edilen bilgilerin ardından daha önce serbest bırakılan Salim Güran’ın işçisi R.A. için yeniden gözaltı kararı verildi. Karar sonrası R.A. tekrar gözaltına alındı.

BİLİŞİM UZMANLARI 15 GÜN ÇALIŞTI

Habertürk’ten Veysi İpek’in Diyarbakır’dan bildirdiğine göre dün özellikle muhtarın kuzenleri saat ve yer konusunda amcaları Salin Güran’ın kendilerine telkinde bulunduğu bilgisini paylaştılar. Ayrıca Narin’in saat 14.00 sularında geldiğini aktarmışlar ve muhtarın kendilerine Narin’in saat 17.00’de geldiğini söylemelerini istediğini belirtmişlerdi. Bu çelişkili ifadelerle ilgili yakınların söyledikleri Salim Günar’a sorulacak. Ayrıca dün salıverilen eşinin ‘sürücü koltuğunda Narin’in DNA’sı bulununca şüphelendim’ ifadesi bulunuyor. Narin’in babası ve annesi de ifadelerinde ‘Kızımız amcasının arabasına binmezdi, bir kez geçtiğimiz ay binmiş, annesi ile birlikte arka koltuğa oturduğu’ şeklinde aktarılmıştı.

Dün salıverilen R.A. babası tarlada çalışan bir işçiydi. R.A. dün adli kontrolle serbest bırakılmıştı çocuk olduğu gerekçesiyle. R.A. için bugün yakalama kararı çıkarılıp gözaltına alındı. R.A. Salim Güran’ın cep telefonunda cinayetten 15 gün önce ses kaydedici program yüklediğini aktarmış, Narin’in kaybolduğu gün sildiğini aktarmıştı. Bilişim uzmanları o konuşmaları geriye getirdi. 15 gün boyunca kiminle konuşmuşsa deşifre edildi. Muhtar Salim Güran, R.A.’yı arayıp, Narin’in yaşayıp, yaşamadığını teyid etmek istiyordu. Olayın içerisinde birkaç kişi olduğu anlaşılıyor. R.A. bunun üzerine yeniden gözaltına alındı ve soruşturma derinleştirilmeye başlandı.

YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR

Öte yandan Salim Güran’ın kullandığı ses kaydedici programında bir çok kişiyle görüştüğü belirtiliyor. Bunlar deşifre edildikçe yeni gözaltılar olacağı tahmin ediliyor. Şimdi merak edilen soru Narin’in kim öldürdü? Bu sorunun yanıtı ses kaydının yeniden incelenmesiyle ortaya çıkabilir.

İFADESİ TAMAMLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Amca Salim Güran’ın savcılıktaki ifafesi tamamlandı. İfadenin ardından cezaevine gönderildi

Salim Güran’ın ifadesi tamamlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin