1. Haberler
  2. Manşet
  3. Assassin’s Creed Shadows, oyunları sonsuza dek değiştirecek: Ama nasıl?

Assassin’s Creed Shadows, oyunları sonsuza dek değiştirecek: Ama nasıl?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ubisoft’un merakla beklenen yeni oyunu Assassin’s Creed Shadows, serinin önceki oyunlarından farklı olarak, oyun dünyasını daha gerçekçi ve etkileyici kılacak yeni bir hava durumu simülasyon teknolojisi ile geliyor. ‘Atmos’ adı verilen bu yenilikçi fikir, oyun içi hava koşullarını tamamen simüle ederek, hem görsel kaliteyi artırmayı hem de oyun dünyasını değiştirmeyi planlıyor.

Assassin’s Creed Shadows, yapılmayanı yapmaya çalışacak

Assassin’s Creed Shadows’ın sanat yönetmeni Thierry Dansereau, VG247’ye verdiği demeçte, oyunun gökyüzüne büyük önem verdiklerini belirtti. Dansereau, “Gökyüzü, algılanan görsel kaliteye ve oyuncunun immersiyonuna büyük katkı sağlayan önemli bir görsel öğeyi temsil ediyor,” diyerek, gerçekçi bulut simülasyonunun sürekli dönüşüm halinde olan dinamik bir dünya yaratmalarına yardımcı olacağını iddia etti.

Oyunun teknik lideri Maxime Beaudoin, Atmos teknolojisinin çalışma prensibini şöyle açıkladı:

“AC Shadows’da tüm hava durumu simüle ediliyor. Bu, bulutların dinamik olduğu ve zaman içinde evrildiği anlamına geliyor. Atmos sadece gökyüzündeki bulutları değil, aynı zamanda yağış, rüzgar, yerde biriken nem ve yıldırım gibi tüm hava olaylarını da yönetiyor.”


Ubisoft’un sevilen oyunu film oluyor! Çekimler tamamlandıUbisoft’un sevilen oyunu film oluyor! Çekimler tamamlandı

Ubisoft’un sevilen oyunu film oluyor! Çekimler tamamlandı

Watch Dogs filmi çekimleri tamamlandı. Yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalışılan proje, önümüzdeki yıllarda gösterime girecek.

Bu yeni teknoloji, oynanış üzerinde de önemli etkilere sahip. Örneğin, fırtınalı havalarda NPC’lerin oyuncuyu tespit etmesi, gürültü ve azalan görüş mesafesi nedeniyle zorlaşıyor. Bu da oyuncuların strateji geliştirirken hava koşullarını göz önünde bulundurması gerektiği anlamına geliyor. Aynı şekilde açık havalarda düşmanlar tarafından görülmeniz çok daha kolay hale geliyor.

YouTube videoYouTube video

[embedded content]

SDNSDNShiftdelete.net

Atmos, oyun geliştiricilerin işini de kolaylaştırıyor. Beaudoin, “Sanatçılar artık bulutları ve çeşitli hava efektlerini manuel olarak oluşturup programlamak zorunda değil. Sadece birkaç parametre ayarlayarak, otomatik olarak bir bulut manzarası ortaya çıkıyor,” dedi. Ubisoft, bu özelliğin tüm oyunlarda yakınlarda varsayılan olarak kullanılacağını da iddia ediyor.

Assassin’s Creed Shadows, 12 Kasım’da PS5, Xbox Series X/S ve PC platformlarında çıkış yapacak. Siz de oyunla ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Assassin’s Creed Shadows, oyunları sonsuza dek değiştirecek: Ama nasıl?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin