1. Haberler
  2. Manşet
  3. GTA 5, Android telefonlara geldi: Nasıl oynanır?

GTA 5, Android telefonlara geldi: Nasıl oynanır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rockstar Games’in efsanevi oyunu Grand Theft Auto V (GTA V), tam 11 yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen hala popülerliğini koruyor. PC, Xbox One, PS4 ve yeni nesil konsollar için de piyasaya çıkmış olan oyun, bugüne dek bir tek mobil cihazlar ve Nintendo Switch’e gelmedi. Ancak, teknoloji meraklıları ve hayranların uğraşları sayesinde GTA V, artık modern Android telefonlarda çalıştırılabiliyor.

GTA 5 için güçlü bir Android cihaza ihtiyaç var

Android cihazlarda GTA V oynamak için kullanılan en kayda değer yöntemlerden biri Winlator adlı PC emülatör platformu. Winlator, Windows tabanlı oyunları Android cihazlarda çalıştırmayı mümkün kılan bir yazılım. Özellikle Snapdragon işlemcili cihazlarda daha başarılı performans sergileyen bu emülatör, son yıllarda oldukça gelişti.

gta-5-android-telefonda-oynayabilirsiniz-peki-nasil-2gta-5-android-telefonda-oynayabilirsiniz-peki-nasil-2

GTA 5, modern Android telefonlarda neredeyse sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Grafiksel aksaklıklar ya da donmalar yaşamadan bu devasa açık dünya oyununu küçük bir akıllı telefon ekranında deneyimlemek artık mümkün.

GTA V’in Android cihazlarda çalışması uzun zamandır hayranlar için ulaşılması zor bir hedefti. Oyun, yıllardır çeşitli emülatörlerde denendi ancak genellikle performans sorunları nedeniyle oynanabilirlik sağlanamadı. Fakat Winlator’ın son sürümü ve Snapdragon 8 Gen 3 gibi yeni donanımlar sayesinde artık oyun, mobil cihazlarda stabil bir şekilde oynanabiliyor.

YouTube videoYouTube video

[embedded content]

SDNSDNShiftdelete.net

Snapdragon 8 Gen 3 serisi telefonlarda ve Winlator 7 ile yapılan testlerde, kullanıcılar 40 ile 100 FPS arasında değerler alabiliyor. Kullanıcılar, takılma, herhangi bir hata veya kapanma gibi hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını iddia ediyorlar. Elbette emülatörle yüksek çözünürlük değerlerine ulaşmayı beklememek lazım: Bu testler, oyunun 720p’de açıldığı örnekleri kapsıyor.


GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Eski Rockstar yöneticisi açıkladıGTA 6 çıkışı ertelendi mi? Eski Rockstar yöneticisi açıkladı

GTA 6 çıkışı ertelendi mi? Eski Rockstar yöneticisi açıkladı

GTA 4 üzerinde çalışmış eski bir Rockstar yöneticisi, GTA 6 çıkış tarihi hakkında konuştu. İşte detaylar.

Rockstar Games, şimdiye kadar GTA 5’i mobil cihazlara resmi olarak taşımadı. Halbuki, serinin eski oyunları olan GTA: San Andreas, Vice City ve Liberty City Stories gibi yapımlar yıllardır mobil cihazlarda oynanabiliyor ve oldukça başarılı oldu.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Winlator ile GTA 5’i Android cihazınızda denediniz mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

GTA 5, Android telefonlara geldi: Nasıl oynanır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin