1. Haberler
  2. Manşet
  3. Otomotiv sektörünün yarısı işini kaybedebilir! Korkutan açıklama

Otomotiv sektörünün yarısı işini kaybedebilir! Korkutan açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv dünyasında yaşanan büyük dönüşüm, en çok çalışanları etkileyecek gibi duruyor. Avrupa’da başlayan elektrikli otomobillere yönelik planlar, fabrikalarda büyük değişikliklere yol açıyor. Buna göre sektörün yarısının işten çıkarılabileceği belirtildi.

Fransa’daki otomotiv sektörü, elektrikli araçlara geçişin hızlanmasıyla birlikte ciddi bir istihdam kriziyle karşı karşıya. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıllarda yüz binlerce iş kaybı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ford-dark-horse-otomobil-alt-markasiford-dark-horse-otomobil-alt-markasi

Fransız Otomotiv Tedarikçileri Derneği; düşen otomobil satışları, yavaş ilerleyen elektrikli araç pazarı ve Çin’den gelen rekabetin otomotiv istihdamının yarısını yok edebileceğini dile getirdi. Fransız Araç Ekipman Endüstrisi Federasyonu da önümüzdeki beş yılda sektördeki işin yüzde 50’sinin kaybolabileceğini söyledi.


1 milyar euro yatırımla yeni yerli otomobil geliyor!1 milyar euro yatırımla yeni yerli otomobil geliyor!

1 milyar euro yatırımla yeni yerli otomobil geliyor!

HABAŞ yeni otobüs ve kamyonlarıyla Almanya’da şov yaptı. HABAŞ Genel Müdürü ayrıca yerli otomobil için açıklamalarda bulundu.

Bu uyarılar, büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçiş için kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmalarına girişmesiyle başladı. Örneğin Alman otomotiv devi Volkswagen, uzun süredir uyguladığı iş güvencesi politikasını kaldırdı. Bu yıl da fabrikalarını kapatarak 15 binden fazla çalışanı işten çıkarmayı planlıyor.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares ise elektrikli araçları benzinli modellerle aynı fiyat seviyesinde sunmak istediklerini belirtti. Buna göre Volkswagen’in hatalarını tekrarlamaktan kaçınacaklarını söyledi. Ancak elektrikli araç fiyatlarının düşürülememesi, Fransa’da öngörülen iş kayıplarını daha da hızlandırabilir.

Xpeng avrupa fabrikası, Xpeng, Çinli elektrikli otomobil, Xpeng VwXpeng avrupa fabrikası, Xpeng, Çinli elektrikli otomobil, Xpeng Vw

Önümüzdeki on yılda içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçiş, küresel otomotiv endüstrisinde büyük bir dönüşüme yol açacak gibi duruyor. Bu dönüşümün yüz binlerce otomotiv çalışanını tehlikeye atacağı düşünülüyor.

Otomotiv sektörünün yarısı işini kaybedebilir! Korkutan açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin