1. Haberler
  2. Manşet
  3. Porsche’den içten yanmalı 6 zamanlı yeni motor geliyor!

Porsche’den içten yanmalı 6 zamanlı yeni motor geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araçların hızla yükseldiği bir dönemde, içten yanmalı motorların hala yenilik potansiyeli taşıdığını gösteren Porsche, otomotiv sektöründe heyecan yarattı. Şirket, geliştirdiği 6 zamanlı motor tasarımıyla geleneksel motor sistemlerine meydan okuyor. Yeni motor teknolojisi, içten yanmalı motorların performansını ve verimliliğini artıracak. Üstüne üstlük Porsche bunu elektrifikasyona alternatif olarak sunuyor.

Geleneksel 4 zamanlı motorlar, emme, sıkıştırma, güç ve egzoz aşamalarından oluşur. Ancak Porsche’nin yeni tasarımı, bu döngüye iki faz daha ekliyor: ek sıkıştırma ve ek güç fazları. Yani, yeni döngüde emme, sıkıştırma ve güçten sonra tekrar sıkıştırma, güç ve egzoz aşamaları devreye giriyor. Yani, motorun her yakıt damlasından daha fazla enerji elde etmesini sağlıyor. Porsche, bu sayede hem yakıt verimliliğini artıracak hem de daha fazla güç üretecek.

Bu inovatif motor, tamamen yeni bir krank mili tasarımı ile destekleniyor. Krank mili, iki konsantrik halka üzerinde dönecek şekilde tasarlandığı için pistonun hareketlerini optimize ediyor. Bu sayede sıkıştırma oranı değiştirilebiliyor ve motorun verimliliği artıyor. Ancak bu sistem, daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, üretim maliyetlerini ve mekanik zorlukları beraberinde getiriyor.


Tam elektrikli Porsche Macan’ın menzil bilgisi ortaya çıktı!Tam elektrikli Porsche Macan’ın menzil bilgisi ortaya çıktı!

Tam elektrikli Porsche Macan’ın menzil bilgisi ortaya çıktı!

Porsche’nin yeni tam elektrikli Macan modelinin menzil detayları ortaya çıktı. Lüks SUV, BMW iX ve Audi Q8 e-tron ile rekabet ediyor.

Tabii ki, her yenilik gibi bu teknolojinin de bazı soru işaretleri var. Mekanik karmaşıklık nedeniyle, uzun vadede güvenilirlik ve maliyet gibi konularda sorunlar yaşanabilir. Ayrıca, bu sistemin seri üretime geçip geçmeyeceği de belirsiz. Porsche, bu motorun başarılı olup olamayacağını görmek için denemeler yapacak olsa da, bu yeni teknoloji içten yanmalı motorların hala geliştirilme potansiyeli taşıdığını açıkça ortaya koymuş oldu.

Sizce Porsche’nin bu inovasyonu, içten yanmalı motorların ömrünü uzatabilir mi? Elektrifikasyon çağında bu tür yeniliklere ne kadar ihtiyaç var? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Porsche’den içten yanmalı 6 zamanlı yeni motor geliyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin