1. Haberler
  2. Manşet
  3. Samsung patent ihlalinden milyonlarca dolarlık ceza aldı! İşte sebebi

Samsung patent ihlalinden milyonlarca dolarlık ceza aldı! İşte sebebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji sektöründe patent savaşları her geçen gün daha da artarken, Samsung bu kez Mojo Mobility isimli Kaliforniya merkezli bir teknoloji girişimi ile girdiği patent davasında büyük bir darbe aldı. Teksas Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi, Samsung’un Mojo Mobility’nin kablosuz şarj teknolojisine ilişkin beş patentini ihlal ettiğine karar verdi ve şirketin 192 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Öncelikle verilen bu kararın, Samsung’un patent ihlalleri konusunda şimdiye kadar karşılaştığı en büyük mali yüklerden biri olduğunu söyleyelim. Aslında bu dava 2024 yılının başında ilk kez gündeme gelmişti. O dönemde mahkeme, Samsung’un Mojo Mobility’ye 67.5 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti.

Ancak “sürekli telif ücretleri” ve “tek seferlik telif ücretleri” arasındaki farklar konusunda bazı belirsizlikler nedeniyle dava yeniden incelemeye alındı. Süreç sonunda, mahkeme tazminat miktarını yeniden değerlendirerek Samsung’u daha büyük bir bedel ödemeye mahkum etti.


Samsung’dan güncelleme adımı: Galaxy A16 5G uzun ömürlü olacak!Samsung’dan güncelleme adımı: Galaxy A16 5G uzun ömürlü olacak!

Samsung’dan güncelleme adımı: Galaxy A16 5G uzun ömürlü olacak!

Galaxy A16 5G, alacağı büyük Android güncelleme süreleriyle uzun bir kullanım ömrü vadediyor. İşte ayrıntılar…

Mojo Mobility, kablosuz şarj teknolojisinde önemli yenilikler yapan bir şirket olarak biliniyor. Şirket, geliştirdiği yakın alan kablosuz şarj teknolojisi ile cihazların konumdan bağımsız olarak şarj edilebilmesini ve aynı anda birden fazla cihazın şarj olabilmesini mümkün kılan bir sistem geliştirdiğini iddia ediyor.

Neticede, Samsung’un bu teknolojiyi izinsiz kullanarak patent ihlali yaptığı sonucuna varıldı. Elektronik dünyasında inovasyon her ne kadar rekabeti körüklese de, bu tür patent davaları şirketler için ciddi maddi ve itibar kaybı yaratabiliyor.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Samsung patent ihlalinden milyonlarca dolarlık ceza aldı! İşte sebebi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin