1. Haberler
  2. Manşet
  3. Microsoft, Game Pass için ne kadar para harcıyor: İşte o korkunç rakam!

Microsoft, Game Pass için ne kadar para harcıyor: İşte o korkunç rakam!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un Xbox Game Pass servisine oyun eklemek için yaptığı ödemeler, uzun süredir oyun dünyasında tartışılan bir konu. Şirketin kendi bünyesindeki oyunları abonelik sistemine eklemesi de ekonomik bir külfet olsa da, özellikle üçüncü parti oyun yapımcılarına ödenen rakamlar çok merak ediliyor. İşte detaylar…

Microsoft, Game Pass için 1 milyar dolar harcıyor!

Rapora göre Microsoft, üçüncü parti oyunları Game Pass’e eklemek için yıllık tam 1 milyar dolar harcıyor. Şirket, özellikle daha küçük oyunlar için diğer yayıncılara sadece ön ödeme olarak milyonlarca dolar teklif ediyor.

Bununla birlikte her oyun ve anlaşma farklı olduğundan, yeni çıkan büyük oyunlar için daha yüksek ödemeler yapıldığı düşünülüyor. Ek olarak, Microsoft’un EA Access gibi ek hizmetler için ödediği ücretlerin bu harcamalara dahil olup olmadığı da henüz net değil.

2021’de Phil Spencer, yaptığı açıklamada anlaşmaların çok çeşitli olduğunu ve kimin ne kadar süreyle ne kadar ödeme aldığının farklılık gösterdiğini belirtmişti. Ayrıca, yakın zamanda Xbox’ın, Capcom’un Kunitsu-Gami: Path Of The Goddess oyununun prodüksiyonuna finansal destek sağladığı ve bu desteğin karşılığında Game Pass anlaşması yapıldığı ortaya çıktı. Bu tür iş birliklerinin, maliyetleri karşılamak için yaygın bir strateji olduğu söyleniyor.


Microsoft, filmlere konu olan nükleer santrali yapay zeka için aldı!Microsoft, filmlere konu olan nükleer santrali yapay zeka için aldı!

Microsoft, filmlere konu olan nükleer santrali yapay zeka için aldı!

Three Mile Island nükleer santrali Microsoft yatırımıyla yeniden canlanacak. Yıllardır kapalı olan santral, yapay zekaya güç verecek.

Microsoft, Game Pass modelini hem kendisi hem de diğer yayıncılar için en iyi şekilde optimize etmeye çalışırken, bu servisin başarısı için büyük yatırımlar yaptığı açık.

Şirket, bir yandan birçok stüdyo ve yayıncıyı bünyesine katarak birinci parti desteğini güçlendirirken, üçüncü parti oyunlar için de önemli harcamalar yapıyor. Hatta şirket, kendi bünyesinden çıkmayan oyunları finanse ederek işi bir üst seviyeye taşımış durumda.

Önümüzdeki hafta düzenlenecek Tokyo Game Show’da Xbox’ın bir sunum yapması planlanıyor. Büyük ihtimalle bu etkinlikte Game Pass’e eklenecek yeni üçüncü parti oyunlarla ilgili daha fazla bilgi edineceğiz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Microsoft, Game Pass için ne kadar para harcıyor: İşte o korkunç rakam!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin