Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell’de faturasız hat fiyatları ne kadar sorusunun cevabı, faturalı bir hatta sahip olmak istemeyen telefon kullanıcıları tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazıda faturasız hat satın almak isteyen kişilerin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.
Faturasız hatta ihtiyaca göre kullanım miktarını abone belirlediği için faturalıya göre bazı açılardan daha avantajlı olabiliyor. Buna ek olarak faturasız hatta taahhüt bulunmuyor. Yani başka bir pakete kolaylıkla geçiş sağlamakta özgürsünüz. Farklı bir tarifeye geçtiğinizde cayma bedelinin olmaması da bir diğer avantajdır.
Her sistemde olduğu gibi faturasız hatların da bazı olumsuz yanları mevcut. Örneğin paket içeriği ve süresi belli olduğu için hizmet kesintiye uğradığında tekrardan bakiye yüklemek zorundasınız.
Herhangi bir acil durumda paketiniz sona ermiş olabilir ve bu nedenle aramanız veya mesaj atmanız gereken kişi ile iletişime geçemeyebilirsiniz. Faturasız hattın bir diğer olumsuz tarafı ise yeni cihaz teminidir.
GSM operatörleri yeni dönemde abonelerine taksitle telefon satın almalarına olanak tanıyor. Maalesef taksit ile telefon satın alımı faturasız hatlar için geçerli değil. Bütçe sıkıntısı çekiyor ve taksitle telefon satın almak istiyorsanız faturalı hatlara göz atmanızda yarar var.
Faturasız hat ücretleri, GSM operatöründen GSM operatörüne farklılık gösteriyor. Bu sebepten ötürü çok sayıda kişi, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’da faturasız hat fiyatı ne kadar sorusunun yanıtını merak ediyor.
Türk Telekom Faturasız Hat Fiyatları
Türk Telekom faturasız hat fiyatı, 179,28 TL telsiz ruhsatname ücreti ve 400 TL Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile belirlenmiştir. Bu ücretler, 12 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenmektedir. Ayrıca, her ay 14,94 TL telsiz kullanım ücreti de alınmaktadır. Maalesef bazı bayiler serbest piyasa koşullarına göre fiyat düzenlemesi yapabiliyor. Bunun sonucunda hat ücretlerinde değişkenlik olabiliyor.
Bölgesel olarak fiyat değişikliği yapan Türk Telekom bayilerine uğramadan önce iletişime geçmenizde fayda var. Böylelikle en uygun fiyatlı bayiye giderek faturasız hat satın alabilirsiniz. Türk Telekom tarifeleri arasından size en uygun faturasız paketi seçebilirsiniz.
Vodafone Faturasız Hat Fiyatları
Vodafone faturasız hat fiyatı, resmi tüm bayilerde minimum olarak 500 TL fiyat etiketinden satışta. Bazı bayiler faturasız hat ücreti konusunda fiyat düzenlemesi yapabiliyor. Bunun sonucunda hat ücretleri bayiden bayiye değişkenlik gösterebiliyor.
Bölgesel olarak fiyat değişikliği yapan Vodafone bayilerine uğramadan önce iletişime geçebilirsiniz. Böylece en uygun fiyatlı bayiye giderek SIM kartınızı satın alabilirsiniz. Vodafone tarifeleri arasında faturasız paketlerin yanı sıra faturalı tarifeler de bulunuyor. Faturalı bir pakete geçmek isterseniz müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsini.z
Turkcell Faturasız Hat Fiyatları
Turkcell faturasız hat fiyatı, GSM operatörünün bayilerinde minimum 440 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Bazı bayiler serbest piyasa koşullarına göre fiyat düzenlemesi yapabiliyor.
Bazı bayilerde bölgesel olarak fiyat değişikliği yapıldığından ötürü bayiye gitmeden önce iletişime geçmekte fayda var. Böylelikle en uygun fiyata sahip olan faturasız SIM kartı satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Not: Operatörlerin kendi sitelerinde fiyat detaylarına yönelik net bir bilgi yer almıyor. Fiyatlar değişiklik gösterebileceği gibi en doğru fiyat bilgisi için sizlere en yakın şubeden destek alabilirsiniz.
Faturasız Hat Nasıl Alınır?
Her ay düzenli olarak fatura ödemek istemeyen kişiler, faturasız hatta sahip olmak istiyor. Eğer siz de faturasız bir hat kullanmak istiyorsanız, hattı satın almak için hangi adımların uygulanması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.
Faturasız hat satın almak için ilk olarak hattınızın hangi GSM operatörüne ait olacağına karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra T.C. kimlik kartınız ile beraber GSM operatörünün bayisine giderek faturasız hat satın almak istediğinizi belirtmelisiniz. Belirlenen ücreti ödeyerek söz konusu hattı alabilirsiniz.
Turkcell, Vodafone ya da Türk Telekom bayisinden faturasız hattı satın aldıktan sonra bir tarife satın almanız gerekiyor. Tarifeler operatörden operatöre değişkenlik gösteriyor. Her GSM operatörü çeşitli tarifeler sunuyor.
Satın alınan tarifeler genellikle 28 gün geçerlidir. GSM operatörü tarafından sunulan çeşitli tarifeler içerisinden ihtiyacınıza en uygun olan pakete belirli bir ücret karşılığında sahip olabilirsiniz.
Bu yazıda Telekom, Vodafone ve Turkcell’de faturasız hat ücretlerinin ne kadar olduğunu ve faturasız hat satın almak için hangi adımları uygulamak gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.