Brad Pitt rolü yapan dolandırıcılar, WhatsApp’ta vurgun yaptı!

Brad Pitt rolü yapan dolandırıcılar, WhatsApp’ta vurgun yaptı!

İspanya İçişleri Bakanlığı, 23 Eylül’de yaptığı açıklamada, bu yıl beş kişinin Brad Pitt kılığına girerek iki kadını 350 bin dolardan fazla dolandırdığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu. Tutuklamalar, İspanyol yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, geçen yıl Kasım ayında üç çevrimiçi dolandırıcının, bu yıl Temmuz ayında ise iki kişinin daha yakalanmasıyla gerçekleşti.

Brad Pitt kılığına giren 5 kişi tutuklandı!

The New York Times’ın haberine göre, suçlular kadınlarla Brad Pitt’e adanmış bir hayran sayfası aracılığıyla iletişime geçti. Oscar ödüllü aktör kılığına giren dolandırıcılar, kadınlarla kısa mesajlar ve e-postalar yoluyla iletişime geçerek onları Pitt ile doğrudan konuştuğuna inandırdı. Yetkililer, kurbanların dolandırıcılarla yakın bir ilişki kurduğunu sandığını ve hatta romantik bir ilişkiye girdiklerini düşündüklerini belirtti.

Dolandırıcılar, kadınlardan çeşitli bahanelerle para istedi ve ne yazık ki, iki kadın bu tuzağa düştü. Kadınlardan biri 168 bin dolar, diğeri ise 195 bin dolar gönderdi. Ancak, yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar sadece 94 bin dolar geri alınabildi.

Brad Pitt’in sözcüsü Matthew Hiltzik, The New York Times’a yaptığı açıklamada, “Dolandırıcıların, hayranların ünlülerle olan güçlü bağlarını kötüye kullanmaları korkunç bir durum. Ancak bu olay, ünlülerden gelen davetsiz çevrimiçi mesajlara yanıt vermemek gerektiğinin önemli bir hatırlatıcısıdır, özellikle de sosyal medya hesabı olmayan aktörlerden gelen mesajlara…” ifadelerini kullandı.




Acele edin: Bu 9 mükemmel film, yakında Netflix’ten ayrılıyor!

Kısa dönem içerisinde Netflix’ten ayılacak olan güzel filmleri sizler için listeliyoruz. Bu filmleri izlemek için çok vaktiniz yok.

Brad Pitt, Instagram, X (eski adıyla Twitter) gibi sosyal medya platformlarında resmi bir hesaba sahip değil. Ünlü oyuncu, çevrimiçi platformlarda aktif olmasa da son dönemde adını, 27 Eylül’de Apple TV+’da yayınlanacak suç komedisi “Wolfs” ile duyurmaya devam ediyor.

Exit mobile version