1. Haberler
  2. Manşet
  3. Dikkat: ‘Kredi kartı aidat tutarı iadesi’ dolandırıcılığı can yakıyor!

Dikkat: ‘Kredi kartı aidat tutarı iadesi’ dolandırıcılığı can yakıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada, özellikle Instagram’da karşınıza kredi kartı aidat tutarının 20 bin TL’ye kadar iade edileceği ve hemen başvurmanız yönünde bir reklam görmüş olabilirsiniz. Ancak bu reklamlar, dolandırıcılar tarafından veriliyor ve tek amaçları kredi kartı bilgilerinizi çalmak.

Kredi kartı bilgileri, E-devlet yerine dolandırıcılara gidiyor!

Her şey, İletişim Başkanlığı tarafından gönderildiğini sandığınız bir bildiriye tıklamanızla başlıyor. Bu görselde, “4312 sayılı resmi kanuna göre kredi kartı kullanan tüm vatandaşların 23.240 TL’ye kadar birikmiş kart aidat tutarının Maliye Bakanlığı tarafından iadesine karar verildi. Sorgulama ekranına giderek aidat iade tutarınızı anında kartınıza aktarın!” şeklinde bir ibare yer alıyor.

Dolandırıcılar tarafından tasarlanan web sitesi…

Ancak elbette kazın ayağı böyle değil. Eğer bu linke tıklarsanız, E-Devlet yerine, dolandırıcılar tarafından tasarlanmış bambaşka bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz web sitesi, kredi kartı numaranızı, CVV numaranızı ve kartın son kullanma tarihini sizden talep ediyor. Bunun yanı sıra T.C. Kimlik numaranızı da isteyen site, dolandırılmanız için gereken tüm verileri topluyor.


Elektrikli araç şarj istasyonu dolandırıcılığına dikkat!Elektrikli araç şarj istasyonu dolandırıcılığına dikkat!

Elektrikli araç şarj istasyonu dolandırıcılığına dikkat!

Şarj istasyonlarında dolandırıcılığa dikkat! Elektrikli araç şarj istasyonlarında bulunan QR kod ile bilgileriniz hırsızların eline geçebilir

Bu anlamda kullanıcılar, Instagram ve X gibi platformların bu tip reklamlara nasıl izin verdiğini de sorguluyor. Siz de benzer bir web sitesine yönlendirilen bir görselle karşılaşırsanız, bunun çok ama çok büyük bir ihtimalle bir dolandırıcılık vakası olduğunu unutmayın ve Turkiye.Gov.Tr dışındaki herhangi bir sayfadan kişisel bilginizi paylaşmamaya dikkat edin.

Dikkat: ‘Kredi kartı aidat tutarı iadesi’ dolandırıcılığı can yakıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin