1. Haberler
  2. Manşet
  3. Samsung’ta neler oluyor? ABD ve Kore’deki işler askıya alındı

Samsung’ta neler oluyor? ABD ve Kore’deki işler askıya alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefon devi Samsung, aniden aldığı kritik bir kararla gündeme geldi. Şirket, Güney Kore’nin Pyeongtaek bölgesindeki P4 fabrikası ile ABD’nin Taylor şehrindeki ikinci yarı iletken fabrikasının inşaatını durdurduğunu açıkladı. Peki, bu gelişmenin perde arkasında ne var?

Son gelen haberlere göre Samsung’un, yarı iletken pazarında yaşanan dalgalanmalardan etkilendiği söyleniyor. Özellikle pandemi döneminde büyük bir talep patlaması yaşayan çip sektörü, son zamanlarda beklenenden daha düşük taleple karşı karşıya kaldı. Samsung da bu durumu göz önünde bulundurarak yatırım stratejisini daha temkinli bir yaklaşımla gözden geçirmeye karar verdi.

Aslında şirket, ABD’nin Taylor şehrine büyük bir yatırım yapmayı planlıyordu. Toplamda 44 milyar dolarlık bir bütçeyle iki yarı iletken fabrikası ve bir ileri paketleme AR-GE merkezi inşa etmeyi hedefleyen Samsung, bu projeleri için ABD hükümetinden de 6.4 milyar dolar değerinde destek almıştı. Ancak şirketin bu planları, piyasa şartlarının belirsizliği nedeniyle şimdilik rafa kaldırıldı.


Samsung Galaxy S25 işlemcisinin detayları sızdırıldı!Samsung Galaxy S25 işlemcisinin detayları sızdırıldı!

Samsung Galaxy S25 işlemcisinin detayları sızdırıldı!

Galaxy S25 serisinde kullanılacak olan Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy işlemcisinin test sonuçları ortaya çıktı.

Görünen o ki, yalnızca Samsung’un değil, yarı iletken sektörünün genelinde de temkinli bir duruş söz konusu. Şirket, önümüzdeki dönemde stratejisini tekrar gözden geçirip bu projelere geri dönebilir, ancak şimdilik çip krizi sonrasındaki talep düşüşü, tüm sektör oyuncularını düşünmeye sevk etmiş durumda.

Bakalım, yarı iletken sektöründeki bu yavaşlama, uzun vadede nasıl sonuçlar doğuracak? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Samsung’ta neler oluyor? ABD ve Kore’deki işler askıya alındı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin