1. Haberler
  2. Manşet
  3. Sony yöneticisinden oyunculara: “Beğenmiyorsanız, almayın!”

Sony yöneticisinden oyunculara: “Beğenmiyorsanız, almayın!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sony ve PlayStation markaları, son dönemde aldığı kararlarla iyice sorgulanır hale geldi. Şimdi de Sony PlayStation markasının geçmişte en tepesinde yer alan isimlerden biri olan Shawn Layden, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla, Ghost of Yotei’yi eleştirenlere sert bir çıkış yaptı. İşte detaylar…

Sony cephesi, eskisine oranla çok daha sert

Sony’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği PlayStation State of Play etkinliğinde duyurulan Ghost of Yotei, bazı oyuncular tarafından kadın ana karakteri nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Ghost of Tsushima’nın devam oyunu olarak lanse edilen yapımın kadın kahramanı, bazı çevrelerde ‘zoraki kadın karakter’ olarak nitelendirildi.

sony-yoneticisinden-oyunculara-begenmiyorsaniz-almayin-2sony-yoneticisinden-oyunculara-begenmiyorsaniz-almayin-2

Bu eleştirilere sessiz kalmayan eski Sony yöneticisi Shawn Layden, sosyal medya üzerinden sert bir yanıt verdi. Layden, konuyla ilgili tartışmaların yaşandığı bir X sohbetine cevap olarak, “Bu bir oyun. Bir eğlence. Yaratıcı bir ekibin inandığı bir hikaye. Bunu yapmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı. Eski yönetici, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir oyun. Eğer beğenmiyorsanız, satın almayın. Hatta, neden istediğiniz oyunu kendiniz yapmıyorsunuz?”


Sony’den Ghost of Tsushima 2’yi bekleyenlere “Ghost of Yotei” müjdesi!Sony’den Ghost of Tsushima 2’yi bekleyenlere “Ghost of Yotei” müjdesi!

Sony’den Ghost of Tsushima 2’yi bekleyenlere “Ghost of Yotei” müjdesi!

Ghost of Tsushima’nın devamı niteliğinde olan Ghost of Yotei oyunu resmen duyuruldu. Fragmanı ve çıkış tarihi geldi.

Bu açıklamalar, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Birçok oyunsever, Layden’in bu yaklaşımını desteklerken, Ghost of Yotei’nin kadın samuray karakterine heyecanla yaklaştıklarını belirtti.

Bazı kullanıcılarsa, konuyla ilgili tarihsel gerçeklere dikkat çekti. Japonya’nın pre-modern döneminde ‘onna-bugeisha veya ‘onna-musha’ olarak bilinen kadın savaşçıların varlığına işaret edildi. Bu kadın savaşçıların erkek samuraylarla birlikte savaştıkları, hatta onlara liderlik ettikleri belirtildi.

Sonuç olarak, Shawn Layden’in açıklamaları, oyun geliştiricilerin yaratıcı özgürlüğünü savunurken, oyuncuları da tercih yapma konusunda özgür bırakma çağrısı olarak yorumlanabilir. Ghost of Yotei’nin nasıl bir oyun deneyimi sunacağı ve eleştirilerin haklı olup olmadığını oynanış videoları yavaş yavaş geldiğinde belli olacak.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Sony yöneticisinden oyunculara: “Beğenmiyorsanız, almayın!”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin