1. Haberler
  2. Manşet
  3. OpenAI’da rekor kayıp! ChatGPT fiyatı zamlanabilir

OpenAI’da rekor kayıp! ChatGPT fiyatı zamlanabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI, ChatGPT’nin başarısıyla gelirlerini katlarken aynı zamanda büyük zararlarla karşı karşıya. ABD’li gazeteciler tarafından incelenen belgeler, şirketin Ağustos ayında 300 milyon dolar aylık gelir elde ettiğini ve bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 1700’lük artışı temsil ettiğini ortaya koyuyor. Ancak hızlı büyüme; bulut bilişim, maaşlar ve ofis alanı gibi giderlerde de büyük artışa yol açtı.

OpenAI’ın bu yıl yaklaşık 5 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor. 2024’te 3,7 milyar dolar gelir elde etmesi beklenen şirket, yeni fonlar olmadan kayıpların daha da artacağını düşünüyor. Bu durum, iddialı teknoloji şirketlerinde maliyetleri kontrol etmenin zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

OpenAI, Thrive Capital liderliğindeki yeni bir fonlama turunda 7 milyar dolar toplamayı hedefliyor. Bu tur, şirkete 150 milyar dolarlık bir değer biçerek en yüksek değerlemelere sahip markalardan biri haline getirebilir.


OpenAI geri adım attı: “Tamam, açıklayacağız!”OpenAI geri adım attı: “Tamam, açıklayacağız!”

OpenAI geri adım attı: “Tamam, açıklayacağız!”

OpenAI, yazarlardan gelen baskılar sonrası daha önce verdiği karardan caymak zorunda kaldı. İşte detaylar…

Thrive Capital, 750 milyon dolarlık doğrudan yatırımın yanı sıra, özel bir tur aracılığıyla diğer yatırımcılardan 450 milyon dolar daha toplayacak. Bu fonlama sürecine Apple, Nvidia ve Microsoft gibi markaların katılması bekleniyor.

Şirket, Mart ayında 100 milyon olan kullanıcı sayısının şu anda ayda 350 milyona ulaştığını açıkladı. Ayrıca gelirin, gelecek yıl 11,6 milyar dolara ve 2029 yılına kadar ise 100 milyar dolara çıkabileceğini tahmin ediyor.

Ancak OpenAI’ın Microsoft’un bulut hizmetlerine olan bağımlılığı, maliyetlerin hızla artmasına neden oluyor. Şirket, daha fazla müşteri ve personele bağlı olarak hızlı şekilde fon toplamaya devam etmek zorunda olduğunun farkında. Tabii tüm bunların arasında ChatGPT Plus gibi hizmetlerin zamlanabileceğini de unutmamak lazım.

OpenAI’da rekor kayıp! ChatGPT fiyatı zamlanabilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin