1. Haberler
  2. Manşet
  3. YouTube Music’te yüzlerce şarkı silinecek! İşte sebebi

YouTube Music’te yüzlerce şarkı silinecek! İşte sebebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube ve YouTube Music, dünya çapında milyonlarca kullanıcısıyla her kitleye hitap ediyor. Bu kapsamda birçok stüdyo ve yayın kuruluşlarıyla da lisans anlaşmasına sahip. Ancak en büyük müzik hakları örgütlerinden biriyle anlaşamadığı için YouTube ve YouTube Music’teki yüzlerce şarkı yayından kaldırıldı.

YouTube Müzik ve YouTube kullanıcıları, binlerce şarkının platformlarda erişilemez olduğunu bildirdi. Sorunun kaynağı ise YouTube ile ABD’nin en büyük müzik hakları örgütlerinden biri olan SESAC arasındaki lisans anlaşmazlığı.

youtube-music-kaydirma-hareketi-ozelligi-iphoneyoutube-music-kaydirma-hareketi-ozelligi-iphone

SESAC, binlerce söz yazarı ve müzik yayıncısını temsil ediyor ve müzik eserlerinin lisanslanmasından sorumlu bir kuruluş. YouTube ise SESAC repertuarındaki tüm şarkıları yasal olarak yayınlamak için daha önce bir lisans anlaşmasına sahipti. Ancak bu anlaşma yenilenmedi ve iki taraf yeni bir anlaşma konusunda uzlaşamadı.


Starfield yapımcısından dev itiraf geldi!Starfield yapımcısından dev itiraf geldi!

Starfield yapımcısından dev itiraf geldi!

Bethesda, Starfield eleştirilerinden ders çıkardı. Buna göre 1000’den fazla gezegen yapma fikrinin yanlış olduğunu kabul etti.

Bu kapsamda YouTube, ABD’deki hizmetlerinden SESAC ile ilişkili tüm içeriği engellemek zorunda kaldı. Kullanıcılar, YouTube Music’te SESAC ile bağlantılı şarkılarda ünlem işaretli çeşitli uyarılar ile karşılaşıyor. Bu şarkıları çalmaya çalıştıklarında, “Bu video SESAC’tan içerik içeriyor. Ülkenizde kullanılamıyor” şeklinde bir hata mesajı görünüyor.

YouTube’da ise şarkılara hala erişilebiliyor, ancak aynı hata mesajı görüntüleniyor ve şarkılar çalınmıyor. Bu durum Adele, Bob Dylan, Jack Harlow gibi SESAC tarafından temsil edilen popüler sanatçıları etkiliyor.

YouTube oyun yeni paylaş tasarımı anlatan görsel playablesYouTube oyun yeni paylaş tasarımı anlatan görsel playables

YouTube yaptığı açıklamada müzakereler, yürütmek istediklerini, ancak anlaşma süresi dolmadan önce SESAC ile uzlaşmaya varamadıklarını belirtti. Telif hakkını ciddiye aldığını belirten platform, yeni bir anlaşma yapıldığında eksik şarkıları geri yükleyeceklerini de ekledi.

YouTube Music’te yüzlerce şarkı silinecek! İşte sebebi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin