1. Haberler
  2. Manşet
  3. Snapdragon 8 Gen 4, öncekinden ne kadar iyi olacak?

Snapdragon 8 Gen 4, öncekinden ne kadar iyi olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim ayına girmemizle birlikte Android pazarında amiral gemisi yarışı başlamış oldu. Hem MediaTek hem de Qualcomm, en yeni işlemcilerini duyuracak. 21 Ekim’de Qualcomm Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 4 veya beklenen adıyla Snapdragon 8 Elite, performans açısından oldukça gelişmiş görünüyor. Peki Snapdragon 8 Gen 4, 8 Gen 3’ten ne kadar hızlı olacak? İşte detaylar…

Qualcomm’un önümüzdeki haftalarda tanıtacağı 8 Gen 4, amiral gemisi denildiğinde akla gelecek ilk mobil işlemcilerden olacak. Snapdragon 8 Gen 3’ün yakaladığı performansı daha yükseklere taşıyacak yeni yonga seti, Snapdragon 8 Elite olarak da adlandırılabilir.

Snapdragon 8 Gen 3 modelinde, 1x 3.3GHz Cortex-X4, 3x 3.2 GHz Cortex-A720, 2x 3.0 GHz Cortex-A720, 2x 2.3 GHz Cortex-A520, ve Adreno 750 GPU bulunuyordu. Yeni işlemcide ise iddialara göre 6x 3.53 GHz verimlilik çekirdeklerinin yanı sıra 2x 4.32 GHz performans çekirdekleri ile birlikte Adreno 830 GPU bulunacak. Ayrıca bu işlemciden güç alan OnePlus 13, yapılan testlerde yaklaşık 3,250 tekli çekirdek puanı ve 10,000 çoklu çekirdek puanı almıştı.


Snapdragon yine acımadı! İşte Eylül ayının AnTuTu listesiSnapdragon yine acımadı! İşte Eylül ayının AnTuTu listesi

Snapdragon yine acımadı! İşte Eylül ayının AnTuTu listesi

Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version, Eylül ayı performansını konu alan listelerde birinci sıraya yerleşti. İşte detaylar…

Bu AnTuTu puanları da önceki modelin neredeyse yüzde 50’sinden fazla puana denk geliyor. Grafik birimi tarafındaki geliştirmeyle de Adreno 750’den Adreno 830’a geçilen işlemci 8 Gen 3’e kıyasla yüzde 56 daha hızlı performans sunacak. Bu sayede daha yüksek çözünürlükte ve yenileme hızında kesintisiz ve akıcı bir oyun deneyimi ve video deneyimi sunacak.

Ayrıca Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy isimli overclocked versiyonu da tanıtılması beklenen işlemcinin çok daha yüksek oranlara ulaşmayı bekleniyor. Tabii ki de tüm bu yeniliklerle birlikte önceki modele göre 8 Gen 4, yüzde 20 daha pahalı olabilir. İşlemcinin ise ilk olarak Xiaomi 15 serisi, Honor Magic 7 serisi, OnePlus 13, ve iQOO 13 modellerine güç vermesi planlanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Snapdragon 8 Gen 4, öncekinden ne kadar iyi olacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin