1. Haberler
  2. Manşet
  3. Google’dan galeride görsel aramaktan bıkanlara ilaç gibi gelecek özellik!

Google’dan galeride görsel aramaktan bıkanlara ilaç gibi gelecek özellik!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI’in 2022 yılında ChatGPT’yi kullanıma sunmasıyla yapay zeka çağı başladı. Böylelikle, günümüzde hayatımızı son derece kolaylaştıran yapay zeka özelliklerini deneyimleyebiliyoruz. Son raporlar, Google Fotoğraflar’da görsel aramaktan sıkılan kullanıcılara ilaç gibi gelecek bir özelliğin kullanıma sunulduğunu gösteriyor.

Google Fotoğraflar için Ask Photos özelliği kullanıma sunuldu. Google Gemini tarafından desteklenen bu yeni yapay zeka özelliği ilk olarak mayıs ayında düzenlenen I/O 2024 konferansında gösterildi ve şimdiyse ABD’de erken erişime açıldı. İlerleyen dönemlerde genel kullanıma açılması ve diğer bölgelere gelmesi söz konusu.

Google Fotoğraflar için 'Ask Photos' özelliği yayında: Peki neler sunacak?

Yeni işlevin nasıl çalıştığını açacak olursak, spesifik anahtar kelimelerle görsel aratmaktan ziyade istediğiniz resmi doğal bir dille tarif edebileceksiniz. Örneğin, “Günbatımında çektiğim fotoğrafları bul” gibi girdilerle yapay zekadan yararlanarak fotoğraf bulma zahmetini minimum düzeye indirebileceksiniz.


Google Pixel 9 Pro XL modelinde gizlilik patlak verdi!

Google Pixel 9 Pro XL modelinde gizlilik patlak verdi!

Google Pixel 9 Pro XL gizlilik endişesi yarattı. Araştırmalar, cihazın kullanıcı verilerini sürekli gönderdiğini ortaya koydu.

Seçenekleri biraz daha daraltmak istediğinizde ise girdilerinizi konum gibi detaylarla daha kapsamlı hale getirebileceğinizi belirtelim. Bununla birlikte, yeni işlevin klasik arama seçeneğinin kaderini etkilemeyeceği ve hala kullanılabileceği ifade ediliyor.

Ask Photos’un tanıtımında veri gizliliğine dair önemli bilgilere yer verildi. Google, kullanıcı verilerinin bu yeni özelliğin dışında reklamlar veya diğer yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılmayacağının altını çiziyor. Bununla birlikte, bu gibi verilerin insan incelemesine tabi tutulmayacağı, yalnızca suistimal ya da esktrem durumlarında incelenebileceği de söyleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Google’dan galeride görsel aramaktan bıkanlara ilaç gibi gelecek özellik!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin