1. Haberler
  2. Manşet
  3. Apple’dan genç yazılımcılara özel yeni yarışma!

Apple’dan genç yazılımcılara özel yeni yarışma!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, 2025 Swift Öğrenci Yarışması için başvuruları açtı. Yeni nesil geliştiricileri desteklemek için yürütülen bu program, öğrencileri Swift programlama diliyle oluşturdukları uygulamaları ele alacak.

Bu yıllık yarışma için başvurular Mart 2025’in başlarına kadar kabul edilecek. Altıncı yılında olan Swift Öğrenci Yarışması, tüm Apple platformlarında uygulamalar geliştiren ilkokul, ortaokul ve üniversite öğrencilerini kapsıyor.

Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott, şirketin her yıl öğrencilerin gönderdiği projelerde sergilenen inovasyondan etkilendiğini söyledi. Ayrıca genç geliştiricilere ilham olduklarını ifade etti.


Klasik renklere veda: iPhone 17 Pro’nun renkleri sızdırıldı!Klasik renklere veda: iPhone 17 Pro’nun renkleri sızdırıldı!

Klasik renklere veda: iPhone 17 Pro’nun renkleri sızdırıldı!

2025’te piyasaya sürülecek iPhone 17 Pro ile Apple, renklerde cesur bir değişikliğe gidiyor. Klasik renklere veda edebiliriz.

Öğrenciler, öğretmenler ve diğer katılımcılar, başvuru portalının açılacağı zaman bilgilendirilmek için developer.apple.com adresinden kaydolabilir. Katılımcıların yaklaşık altı haftaları olacak ve Swift tabanlı uygulamalarını sunmaları gerekecek. Projeler; teknik başarı, tasarım ve sosyal etki gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirilecek.

Sunulan projelerden toplam 350 kazanan seçilecek. En iyi 50 katılımcı, gelecek yaz Kaliforniya’da bulunan Apple ofisine gezi ve WWDC etkinliğine ücretsiz olarak katılma şansı yakalayacak. Ayrıca uygulamalarını doğrudan Apple yöneticilerine sergileme fırsatı bulacak.

Apple, öğrencileri yarışmaya hazırlamak için ücretsiz Swift Kodlama Kulübü kaynaklarını güncelledi. Başlangıç ​​kiti, Swift ve SwiftUI ile uygulama geliştirme araçları sunuyor. Yeni Swift ile geliştirme eğitimleri, öğrencileri Xcode araçlarını kullanarak tam teşekküllü uygulamalar oluşturabileceğini de gösteriyor.

Apple’dan genç yazılımcılara özel yeni yarışma!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin