1. Haberler
  2. Manşet
  3. Discord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklama

Discord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord, geçtiğimiz saatlerde Türkiye’de erişime kapatıldı. Ulaştırma Bakanı gibi isimlerden konuyla ilgili açıklama gelirken, Discord da engelleme ile ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan birçok acı olayın ardından Discord ve Telegram gibi çeşitli uygulamalarda kötü amaçlarla örgütlenen insanların olduğu ve çocuklar başta olmak üzere birçok insana tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Bunun ardından Discord ve Telegram gibi platformların kapatılabileceği gündeme geldi. Fakat günlerdir bu yönde bir adım atılmamış ve henüz bir karar alınmadığı açıklanmıştı. Fakat 9 Ekin 2024’te Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord’un erişime engellenmesi kararı alındı.


Discord’un kapatılma nedeni belli oldu! Discord’un kapatılma nedeni belli oldu! 

Discord’un kapatılma nedeni belli oldu! 

9 Ekim 2024 tarihi itibarıyla ülkemizde erişime kapatılan Discord’un neden engellendiğine dair resmi açıklama geldi. İşte detaylar…

Son olarak platformun destek sayfasında Türkiye ve Rusya ile ilgili bir açıklama yapıldığı ortaya çıktı. Şirketin konuyla ilgili olarak, “Discord’un Rusya ve Türkiye’de ulaşılamadığına dair raporların farkındayız. Ekibimiz şu anda bu raporları araştırıyor” dedi.

Daha önce Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“Burası tamamen kapalı bir sistem, siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz. Ya da bizim güvenlik birimlerimiz oradaki her türlü sorgulamayı yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında biz müdahil olabiliyoruz çünkü kaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord’a erişim engeli getirdiğimiz için biz yasakçı zihniyetle itham edilecektik ama bugün bakın bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor.”

Discord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin