1. Haberler
  2. Manşet
  3. En iyi Discord alternatifi uygulamalar!

En iyi Discord alternatifi uygulamalar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan bir dizi üzücü olay, birçok kişinin dikkatini Discord ve Telegram gibi platformlara çevirdi. Bu uygulamalar üzerinde örgütlenen bazı grupların, çocuklar başta olmak üzere birçok insanı taciz ettiği ve kötü amaçlarla kullandığı ortaya çıktı. Ardından bu platformların tamamen kapatılabileceği konuşulmaya başlandı. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, böyle bir adımın atılması gündemdeydi ancak kesin bir karar alınmamıştı.

Fakat 9 Ekim 2024 tarihinde Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord’un erişime engellenmesine karar verildi. Bu gelişme, milyonlarca kullanıcının bu platformdaki topluluklarına ve gruplarına erişemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle oyun toplulukları ve sosyal gruplar için büyük bir darbe olan bu karar, kullanıcıların alternatif platformlar arayışına girmesine neden oldu.

Biz de Discord alternatifi olabilecek 17 uygulamayı detaylı bir şekilde ele alarak, hangi platformun sizin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu keşfetmenize yardımcı olacağız.

1. Bettermode: Topluluk kurucuları için en iyisi

Bettermode, yüksek düzeyde özelleştirme seçenekleri sunan güçlü bir topluluk platformudur. Discord’un aksine bu platformda kendi topluluğunuzu oluştururken tasarım ve içerik yönetimini tamamen kontrol edebilirsiniz.

Bettermode topluluğunuzu sadece yönetmekle kalmaz, aynı zamanda web siteniz veya uygulamanızla entegre edebilir. Bu da topluluğunuzun arama motorları tarafından indekslenmesini sağlar, böylece daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

  • Öne çıkan özellikler: Sosyal giriş, içerik kategorilendirme, özel ve halka açık alanlar oluşturma
  • Kullanım alanı: Topluluk kurucuları ve yöneticiler
  • Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar sunuluyor

2. StoryPrompt: Video iletişimi için ideal

StoryPrompt, video bazlı bir iletişim platformdur. Discord’da yazılı ve sesli sohbetler popülerken, StoryPrompt video odaklı bir platform sunarak farklı bir yaklaşım sergiliyor. Farklı gruplar veya bireyler için asenkron video mesajları gönderme olanağı sunuyor. Böylece kullanıcılar zaman farkı olmaksızın iletişim kurabiliyorlar.

  • Öne çıkan özellikler: Grup veya bireysel alanlar, markalı video içerikleri oluşturma,
  • Kullanım alanı: Video odaklı topluluklar, içerik üreticileri.
  • Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar mevcut.

3. Slack: İş yeri iletişimi için en iyisi

Slack, iş yerleri ve profesyonel topluluklar için tasarlanmış güçlü bir işbirliği platformudur. Discord’a benzer olarak kanal bazlı iletişim sağlıyor. Ancak iş ortamında daha profesyonel iş akışlarına olanak tanır. Bu platformda ekipler arası işbirliğini artırabilir, dosya paylaşımı yapabilir ve güçlü bildirim kontrolleri ile projelerinizi takip edebilirsiniz.

  • Öne çıkan özellikler: İş yerinde iletişim için organize kanallar, video ve sesli görüşme, entegrasyonlar (Google Drive, Zoom, Asana vb.).
  • Kullanım alanı: Profesyonel topluluklar ve iş yerleri.
  • Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar sunuluyor.

4. TeamSpeak: Oyuncular için

Teamspeak, özellikle oyuncular ve e-spor toplulukları için sesli iletişim sunan bir VoIP platformudur. Discord’dan farklı olarak düşük gecikme süresi ve yüksek güvenlik standartları ile profesyonel turnuvalarda kullanılan bir platformdur. Oyuncular için optimize edilmiş bu platform eko iptali ve arka plan gürültüsünü azaltma gibi özellikler sunarak oyun sırasında kesintisiz iletişim sağlıyor.

  • Öne çıkan özellikler: Düşük gecikme süresi, yüksek ses kalitesi, askeri düzeyde güvenlik.
  • Kullanım alanı: Profesyonel oyuncular, e-spor turnuvaları.
  • Fiyat: Ücretsiz. Kendi sunucunuzu açmak istediğinizde ücretli planlara geçmelisiniz.

5. Chanty: Ekip işbirliği için

Chanty, özellikle uzaktan çalışan ekipler için tasarlanmış bir işbirliği platformudur. 4K video konferans, ekran paylaşımı ve görev yönetimi özellikleri ile Discord’a kıyasla daha fazla verimlilik sunuyor. Bu platform mesajları görevlere dönüştürme ve iş akışlarını takip etme imkanı sunarak iş yerinde verimliliği artırır.

  • Öne çıkan özellikler: 4K video konferans, ekran paylaşımı, görev yönetimi
  • Kullanım alanı: Uzaktan çalışan ekipler, ofis içi ekipler
  • Fiyat: Ücretsiz. Gelişmiş özellikler için ücretli planlar sunuluyor.

Listenin devamı için 2. sayfaya geçebilirsiniz.

En iyi Discord alternatifi uygulamalar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin