1. Haberler
  2. Manşet
  3. Ubisoft, verilerinizi Zuckerberg’e satmış olabilir

Ubisoft, verilerinizi Zuckerberg’e satmış olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ubisoft, kullanıcı verilerinin gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla zorlu bir dönemden geçiyor. Şirket, web sitesi ve dijital mağazasında kullanılan bir analitik aracı üzerinden kullanıcı bilgilerini Meta’ya paylaşmakla suçlanıyor.

Ubisoft, kullanıcı verilerini Meta’yla paylaşmakla suçlandığı bir dava ile karşı karşıya. Dava, Ubisoft’un web sitesinde ve Ubisoft Store’da Meta’nın Pixel analitik aracını kullanmasının gizlilik yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Pixel, web sitelerindeki eylemleri takip eden ve şirketlerin pazarlama etkinliğini anlamalarına yardımcı olan bir hizmet. Ancak dava, Ubisoft’un Pixel’i kullanarak müşterilerin kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerini, verilere erişen herhangi bir teknik uzmana ifşa ettiğini belirtiyor.


Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!

Oyuncular acımadı: YouTube’da düşüş sürüyor!

YouTube Gaming izleyici sayısı sert düştü. Twitch ve Kick gibi platformlar, YouTube’dan izleyici koparmayı başardı.

Dava, Ubisoft Store’dan alışveriş yapan kullanıcılar tarafından açıldı. Buna göre müşteriler, verilerinin izinsiz paylaşıldığı iddia ederek tazminat talep ediyor. Dava onaylanırsa, ABD genelindeki binlerce Ubisoft müşterisine ödeme yapılması gerekebilir.

Bu gelişme, zaten zor zamanlar geçiren Ubisoft için oldukça kritikleri. Assassin’s Creed Shadows’un ertelenmesi ve Star Wars Outlaws gibi yapımların beklenenden düşük satışları, hisse senedini olumsuz etkiledi. Buna göre Tencent tarafından potansiyel bir devralma için görüşmeler de yapıldığı bildiriliyor.

Ubisoft, devam eden dava hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak şirket, Steam‘e tam dönüş yapacağını ve üst düzey markalarını güçlendirmeye yönelik çabalarını devam ettireceğini belirtti.

Ubisoft, verilerinizi Zuckerberg’e satmış olabilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin