1. Haberler
  2. Manşet
  3. Rusya şimdi de Discord alternatifi uygulamaları yasaklıyor!

Rusya şimdi de Discord alternatifi uygulamaları yasaklıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guilded, Rusya’daki kullanıcılara erişimi engelledi. Bu hamle, popüler sohbet uygulaması Discord’un ülkede yasaklanmasının ardından geldi. Rus kaynakların haberine göre Guilded; geçtiğimiz günlerde Rusya’da hizmet vermeyi durdurdu.

Platform yöneticileri, Discord’un yasaklanmasının ardından Rus kullanıcı sayısında yaşanan artış nedeniyle bu kararı aldı. Discord, Rusya’da 8 Ekim’de resmi olarak engellendiğini duyurmuştu. Rus yetkililer, platform yöneticilerinin Rus yasalarına uymadığı gerekçesiyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Düzenleyici Roskomnadzor, Discord’dan yaklaşık 900 adet yasa dışı olduğu iddia edilen içeriği kaldırmasını talep etmiş, ancak talep yerine getirilmemişti. Discord ayrıca geçtiğimiz yıl ülkede para cezasına çarptırılmış, ancak şirket politikalarını değiştirmemişti.


Discord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklamaDiscord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklama

Discord, Türkiye için harekete geçti! İşte açıklama

Discord, Türkiye ve Rusya tarafından alınan erişim engeli kararı hakkında ilk açıklamayı yaptı. Peki platform ne zaman açılacak?

Guilded ise Discord gibi engellenme riski yerine, Rusya için erişimi kestiğini ifade etti. Bu engelleme, ülkenin sıkı kontrol altındaki internet hizmetlerini sınırlayan bir başka platform olarak da dikkat çekiyor. Guilded’ın Rusya’da ofis açıp içerik politikalarını düzenleyeceği de düşünülüyor.

Rusya’nın ardından Türkiye’nin de Discord’a erişim engeli getirdiğini hatırlatmak lazım. Şirketin konuyla ilgili olarak, “Discord’un Rusya ve Türkiye’de ulaşılamadığına dair raporların farkındayız. Ekibimiz şu anda bu raporları araştırıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Discord ile ilgili olarak, “Çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir” demişti.

Rusya şimdi de Discord alternatifi uygulamaları yasaklıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin