1. Haberler
  2. Manşet
  3. Intel, ilk yapay zekalı Intel Core Ultra işlemcileri duyurdu!

Intel, ilk yapay zekalı Intel Core Ultra işlemcileri duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka teknolojileri günden güne her alanda kullanılmaya başlanıyor. Mobil tarafta Samsung ve Apple tarafından yapılan geliştirmeler sonrası şimdi de sıra Intel ile birlikte masaüstü işlemcilere geldi. Intel tarafından yapılan yeni duyurularla birlikte yapay zekalı ilk Intel Core Ultra işlemciler tanıtıldı. İşte yapay zekalı Intel Core Ultra 200S serisi özellikleri ve detayları…

Yapay zeka özellikleri ile piyasaya çıkış yapan ve firmanın ilk bu özellikleri taşıyan işlemcisi olan Intel Core Ultra 200S serisi, belirtilene göre rakiplerine kıyasla AI uygulamalarında yüzde 50’ye kadar daha hızlı performans sergiliyor. Ayrıca yapay zeka ile güçlendirilmiş CPU, GPU, ve NPU yetenekleri ile içerik üretiminde ve oyunda çok daha iyi bir deneyim sunuyor.

Yeni işlemciler her ne kadar yapay zeka özellikleri sunsalar da fazla güç tüketiminin aksine yüzde 58 daha az güç kullanımı ve oyun sırasında 165W’a kadar daha düşük sistem gücü kullanımı sağlıyor. Core Ultra 200S serisi, önceki nesile göre de yüzde 14 daha hızlı çoklu çekirdek performansı ve yüzde 6 daha hızlı tekli çekirdek performansını da beraberinde getiriyor.


Intel Arrow Lake-S piyasaya çıkıyor! İşte özellikleriIntel Arrow Lake-S piyasaya çıkıyor! İşte özellikleri

Intel Arrow Lake-S piyasaya çıkıyor! İşte özellikleri

Intel, Arrow Lake-S platformunu duyurdu. 589 dolarlık amiral gemisi işlemci olan Core Ultra 9 285K ile geliyor.

Intel’in AI bilgisayarlar için ilk ve en iyi işlemcileri olarak sunulan Core Ultra 200S serisi, 20 CPU PCIe 5.0 hattı, 4 CPU PCIe 4.0 hattı, 2 entegre Thunderbolt™ 4 portu desteği, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 ile donatılmıştır. Bunun yanı sıra Killer Wi-Fi ile süper şarjlı kablosuz performası ve uygulama öncelikli otomatik algılama, bant genişliği analizi ve yönetimi ve akıllı AP seçimi ve geçişi aracılığıyla kesintisiz, sürükleyici oyun deneyimini mümkün kılıyor.

Intel Core Ultra 200S serisi işlemciler, 24 Ekim 2024’ten itibaren perakende olarak çevrimiçi, mağazalarda ve OEM ortak sistemleri aracılığıyla satışa sunulacak. Yapılan karşılaştırmalar genellikle AMD Ryzen 9 9950X ile yapılmıştır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Intel, ilk yapay zekalı Intel Core Ultra işlemcileri duyurdu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin