1. Haberler
  2. Manşet
  3. Kredi kartı limit vergilendirmesinde karar verildi!

Kredi kartı limit vergilendirmesinde karar verildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, savunma sanayinin finansmanına önemli bir katkı sağlayacak yeni bir kanun teklifini ele aldı. Buna göre savunma sanayii fonu olarak adlandırılan vergilendirmenin ertelendiği belirtildi.

Yürütme ve yürürlülük dahil 12 maddeden oluşan ‘Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’, bugün TBMM’de torba yasa teklifiyle görüşüldü. Buna göre teklifle ilgili görüşmelerin sonlandırıldığı belirtildi.

Teklifin kabul görmesi durumunda, kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan vatandaşlardan, Savunma Sanayi Fonu’na gelir amacıyla 750 TL kesinti yapılacaktı. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zor bir coğrafyada yaşadığımıza dikkat çekti.


Bakan Mehmet Şimşek, 750 TL kredi kartı vergisiyle ilgili sessizliğini bozdu!Bakan Mehmet Şimşek, 750 TL kredi kartı vergisiyle ilgili sessizliğini bozdu!

Bakan Mehmet Şimşek, 750 TL kredi kartı vergisiyle ilgili sessizliğini bozdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin gündemine oturan 750 TL Kredi Kartı Vergisi ile ilgili ilk kez konuştu.

Teklif kapsamında ayrıca, insansız hava araçları (İHA), kol saatleri ve eğlence amaçlı kullanılan motorlu oyuncak uçaklar gibi ürünlere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getirilmesi öngörülüyor. Askeri amaçlı kullanılan İHA’lar bu vergi kapsamı dışında tutulacak. Kol saatleri ve oyuncak uçaklar gibi nispeten lüks tüketim ürünleri üzerinden alınacak vergilerin de SSDF’ye aktarılması mümkün.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Hem bu sene hem de önümüzdeki yıllar için ek bir kaynak ihtiyacı doğmuştu, teklifimizi de vermiştik. Burada yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi konusunda itirazlar söz konusu oldu, vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Bunları daha detaylı incelemek, varsa farklı manada değerlendirme yapmak üzere teklifimizi daha detaylı bir incelemeye alacağız” denildi.

Kredi kartı limit vergilendirmesinde karar verildi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin