1. Haberler
  2. Manşet
  3. Malatya’da korkutan deprem: Can kaybı var mı?

Malatya’da korkutan deprem: Can kaybı var mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maalesef bir deprem ülkesiyiz ve belirli aralıklarla korkutan depremlere maruz kalıyoruz. Son olarak kısa bir süre önce Malatya’da korkutan bir deprem oldu. Peki, 5,9 büyüklüğündeki deprem sonucunda can ve mal kaybı yaşandı mı?

Malatya’nın Kale ilçesinde 10:46 sularında meydana gelen 5,9 büyüklük deprem, uzmanlara göre 2023’te yaşanan iki büyük depremin artçısı niteliğinde. Bununla birlikte, çevre illerde de hissedilen depremin depremin artçılarının devam edebileceği ve bir süre evlere girilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre deprem nedeniyle Malatya’da bir, Şanlıurfa’da bir ve Elazığ’da bir olmak üzere toplam üç binada kısmi çökme meydana geldi. Herhangi bir can kaybının ise bulunmadığının altı çizildi.


Türkiye’de depremler artık can almayabilir: Yapay zeka olaya el attı!Türkiye’de depremler artık can almayabilir: Yapay zeka olaya el attı!

Türkiye’de depremler artık can almayabilir: Yapay zeka olaya el attı!

Teksas Üniversitesi bünyesinde geliştirilen bir yapay zeka modeli, depremleri tahmin etme konusunda şaşırtıcı bir iş çıkarıyor.

Deprem sonrası bazı oparatörlerin hizmet vermede sorun yaşadığı iddia edilse de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu son paylaşımında şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmediğini duyurdu.

Bunun dışında, deprem nedeniyle Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da okulların tahliye edildiği ve eğitime bir günlük ara verildi.

İşte sosyal medyada yapılan önemli deprem paylaşımları;

Peki bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Malatya’da korkutan deprem: Can kaybı var mı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin