1. Haberler
  2. Manşet
  3. Avrupa, Elon Musk’ın imparatorluğuna resmen savaş açtı!

Avrupa, Elon Musk’ın imparatorluğuna resmen savaş açtı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk ve X, Avrupa Birliği’nin düzenlemelerinde büyük bir mücadeleye hazırlanıyor. AB Komisyonu, platformun içerik kurallarını ihlal etmesi halinde Musk’ın tüm şirketlerini inceleyeceğini söyledi. Bu da para cezasının katlanmasına yol açacak.

Avrupa Birliği (AB), Elon Musk tarafından satın alınan X platformuna milyarlarca euroluk cezalar kesebileceğini söyledi. Avrupa Komisyonu, platformun içerik kurallarını ihlal etmesi durumunda, cezaları önemli ölçüde artırabilecek bir yaklaşım benimseyecek.

Avrupa KomisyonuAvrupa Komisyonu

Komisyon, X’i sadece bir sosyal medya platformu olarak değil, Musk’ın kontrolü altında olan bir varlık olarak değerlendirmeyi planlıyor. Bu durum ise Dijital Hizmetler Yasası kapsamında X’e kesilecek cezaların hesaplanmasında çeşitli faktörleri değiştirecek. Yani Musk’ın tüm şirketlerinin gelirleri incelenecek.


Discord, Türkiye’de App Store’dan kaldırıldı!Discord, Türkiye’de App Store’dan kaldırıldı!

Discord, Türkiye’de App Store’dan kaldırıldı!

Discord, App Store Türkiye’den kaldırıldı. Halihazırda ülkemizde yasaklı olan uygulama, artık dijital mağazada bulunmuyor.

Bilmeyenler için Dijital Hizmetler Yasası, yasa dışı içerikleri denetlemede veya şeffaflık gerekliliklerini yerine getirmede başarısız olan şirketlere küresel gelirlerinin yüzde 6’sına kadar ceza öngörüyor. Musk’ın iş imparatorluğunun gelirleri ise X’e uygulanacak cezaların katlanmasına yol açacak.

Yetkililer, Musk’ın tamamen kontrolü altında olmadığı Tesla gibi halka açık şirketlerin gelirlerinin, cezalar için dikkate alınmayacağını belirtiyor. Ancak Musk’ın sahibi olduğu şirketlerin gelirleri cezaların hesaplanmasında kullanılabilir.

Bu sert yaklaşım, AB’nin zararlı içerikle mücadelesinde de yeni bir dönem anlamına geliyor. Musk’ın X platformunda yaptığı değişiklikler ve moderasyon kurallarına yönelik artan eleştiriler, bu gelişmeye zemin hazırlıyor.

Avrupa, Elon Musk’ın imparatorluğuna resmen savaş açtı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin