1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. 30 yıl sonra gelen taciz açıklaması

30 yıl sonra gelen taciz açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şarkıcı Aydilge, çocukluk döneminde tacize uğradığını 30 yıl sonra açıkladı.

15 yaşında maruz kaldığı tacizi ilk kez kamuoyuyla paylaşan Aydilge, benzer durumları yaşayanlara seslenerek seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Aydilge, yaşadığı acı deneyimini takipçileriyle paylaştığı videoyu; “Ben 15 yaşındayken, 17 yaşında bir çocuk tarafından tacize uğradım. Yazlık bir yerde, kumsalın biraz daha sakin bir köşesinde kendi kendime otururken, pat diye yanıma oturup, yakınlaşmak istedi. İzin vermedim. İttirdi – kaktırdı. Sonra Bileğimden tutup, ‘korkma ya, sadece kelebeğimi göstereceğim’ dedi. Ben, önce normal uçan bildiğimiz kelebek sandım ama cebinden kesici alet olan kelebek denilen şeyi çıkarıp, iğrenç bir sırıtışla sallamaya başladı. Şanslıydım, bir şekilde fırlayıp kaçtım oradan insanların arasına karıştım ama kaskatı donup kalabilirdim de. Kalbim o kadar hızlı atıyordu ki, inanın şu yaşımda bile size bunu anlatırken kalbim hızlanıyor ve o çocuğun yüzündeki pis sırıtış aklıma geliyor. Ertesi gün ise korkunç bir şeyle karşılaştım. Evimizin önündeki çöp konteynırının önünde, öldürülmüş kedi yavruları vardı. O görüntü gözümün önünden asla gitmiyor.

“SUSMAYIN, YARDIM İSTEYİN”

Bakın o kişi mi yaptı bilmiyorum ama biri yaptı. Yapabildi, yapıyorlar. Kadınların, çocukların, hayvanların uğradığı vahşet o kadar aynı kaynaktan besleniyor ki… Bu bir paket aslında, onu yapan diğerlerini de yapabiliyor. Caydırıcı yasalar şart evet, ama el birliğiyle toplumsal farkındalık ve dönüşüm de şart. ‘Göster amcalara oğlum pipini’ diye övünülmediği, ‘ya benimsin ya kara toprağın’ sözünün romantik değil, cinayet olarak görüldüğü bir dönüşüm… El ele… Benim yaşadığım da çok daha kötülerini yaşayanlar var ise aranızda, ‘anlatsam ne değişecek ki’ diye lütfen çaresiz hissetmeyin, susmayın, yardım isteyin” ifadelerini kullandı.

30 yıl sonra gelen taciz açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks