1. Haberler
  2. Manşet
  3. ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak!

ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ordusu, insansız hava araçları (İHA) ile mücadelede sahneye yepyeni bir askeri araçla çıktı. Stryker C-UAS DE adı verilen araç, yakın zamanda başarılı bir şekilde test edildi. En dikkat çekici özelliği ise, 26 kW’lık güçlü bir lazer sistemi ile donatılmış olması. Bu lazer, düşman dronlarını etkisiz hale getirebiliyor ve her bir atışın maliyeti yalnızca 3 dolar.

Bu arada Stryker, sadece lazer kullanmıyor. Aynı zamanda 30 mm’lik bir top, hassas füze sistemi ve tehdit algılama için başka gelişmiş teknolojilerle donatılmış. Yani, hem havadan gelen tehditlere hem de karadan gelen tehlikelere karşı tam anlamıyla 360 derece koruma sağlıyor.

Bir diğer önemli nokta ise bu sistemin oldukça ekonomik olması. Geleneksel hava savunma sistemlerinde dronları düşürmek için kullanılan füzeler fazlasıyla pahalı. Ancak Stryker’ın lazer sistemi, her bir atışı sadece 3 dolara mal ediyor. Bu da savunma maliyetlerini ciddi anlamda düşürüyor ve daha sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.


As bayrakları: Türkiye, İHA üretiminde dünyanın en büyüğü oldu!As bayrakları: Türkiye, İHA üretiminde dünyanın en büyüğü oldu!

As bayrakları: Türkiye, İHA üretiminde dünyanın en büyüğü oldu!

Yeni Amerikan Güvenlik Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre Türkiye, İHA ve SİHA üretiminde rakiplerini geride bıraktı.

Stryker, ABD ordusunun Forward Area Air Defense Command and Control (FAAD C2) ağı ile tamamen entegre çalışabiliyor. Yani bu araç, diğer hava savunma sistemleriyle sorunsuz bir şekilde iletişim kurabiliyor ve koordine bir savunma sağlıyor.

Kısacası, Stryker C-UAS DE, lazer teknolojisiyle insansız hava araçlarına karşı düşük maliyetli ve yüksek etkili bir çözüm sunuyor. Özellikle, modern savaş alanlarında büyük bir fark yaratacak gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Read this news article in EnglishRead this news article in English

ABD’nin yeni silahı Stryker, 3 dolara drone avlayacak!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks