1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Almanya Başbakanı Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Türkiye’ye geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son olarak eylül ayında New York’taki Türkevi’nde bir araya gelen iki isim, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasını ele alınacak.

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken yaşadığı zorluklar da masada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayacak. Terörle ve düzensiz göçle mücadelede daha yakın işbirliği kurulması yönündeki beklenti de paylaşılacak. Ortadoğu’da gerilimin yükseldiği bir dönemde yapılacak zirvede, bölgesel ve küresel gelişmeler ayrıntılı şekilde konuşulacak.

İSRAİL’İN GAZZE VE LÜBNAN’A SALDIRILARI MASADA

İsrail’in Gazze’ye ve Lübnan’a yönelik saldırılarına ayrı bir parantez açılacak. Erdoğan, Berlin’in İsrail’e desteğinden duyulan rahatsızlığı dile getirecek. Görüşmenin önemli başlıklarından biri de Eurofighter tedarik süreci olacak.

40 adet Eurofighter savaş uçağı alımında teknik görüşmelerin başladığına işaret eden yetkililer, “olumlu gelişmeler” yaşanacağını belirtiyor. Scholz, Eurofighter’ın İngiltere ve Türkiye arasında müzakere edildiğini hatırlatmış, önce müzakere edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Erdoğan-Scholz görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da ele alınacak. Rus basını, Scholz’un Erdoğan ile görüşmesinde Rusya Lideri Putin’e önemli mesajlar ileteceğini iddia etti. Erdoğan, 22 Ekim’de Rusya’nın kazan kentinde yapılacak BRICS zirvesine katılacak.

Almanya Başbakanı Türkiye’ye geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks