1. Haberler
  2. Manşet
  3. Dudak uçuklattı! Netflix, kaç para kazandığını açıkladı!

Dudak uçuklattı! Netflix, kaç para kazandığını açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede hizmet veren ve milyonlarca aboneye sahip olan Netflix, 2024’ün üçücü çeyreğine ilişkin mali raporunu paylaştı. Böylelikle şirketin kullanıcı sayısı ve kaç para kazandığı gözler önüne serildi. İşte Netflix abone sayısı…

Netflix, özellikle son birkaç yıldır çok fazla eleştiri alıyor. Türkiye’dekiler başta olmak üzere pek çok kullanıcı, platformun artık eskisi kadar çeşitli içerik sunmadığını ve abonelik ücretine değmediğini düşünüyor. Fakat görünen o ki Netflix, halen gelir rekoru kırmaya devam ediyor.

Netflix abone sayısı 280 milyonu aştıNetflix abone sayısı 280 milyonu aştı

Netflix’in finansal raporuna baktığımızda şirketin üç aylık dönemde 9,8 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Buna göre yıllık bazda yüzde 15’lik bir büyüme kaydetti. Ayrıca bu çeyrek boyunca platforma 5,07 milyon yeni abone katıldı.


Netflix oyun sektöründe çok ciddi: En büyük rakibinden transfer!Netflix oyun sektöründe çok ciddi: En büyük rakibinden transfer!

Netflix oyun sektöründe çok ciddi: En büyük rakibinden transfer!

Başta sadece mobil platformlara indie oyunlar piyasaya sürmekle başlayan Netflix cephesinin oyun serüveni gitgide ciddileşiyor.

Firma, kıtalara özgü bilgiler de paylaştı. Buna göre Netflix, en fazla aboneyi APAC (Asya-Pasifik) bölgesinden kazandı. Japonya, Kore, Tayland ve Hindistan gibi ülkelerde güçlü içerikler ile dikkat çekmeyi başaran şirket, bölgede 2.28 milyon yeni kullanıcı kazandı.

ABD ve Kanada’da ise 694 bin abone kazanan Netflix, en fazla geliri de bu bölgeden elde etti. Öyle ki şirketin geliri yıllık olarak yüzde 16 artarak 4,3 milyara ulaştı. Firmanın her bir üyeden ortalama 17,06 dolar kazandığı bildirildi.

Netflix abone sayısı 280 milyonu aştıNetflix abone sayısı 280 milyonu aştı

Türkiye’nin de bulunduğu EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinden 2.2 milyon abone kazanan şirket, LATAM’da (Latin Amerika) ise 68 bin kullanıcı kaybetti. Bu kaybın sebebinin fiyat artışı ve içerik yetersizliği olduğu tahmin ediliyor. Ancak şirket, buna rağmen bölgeden elde ettiği geliri artırmayı başardı.

Netflix’in mali raporundaki son bilgi ise abonelerin günlük ortalama 2 saat platformda zaman geçirdiği.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Netflix kullanıyor musunuz? Platformun sunduğu içeriklerden ve abonelik ücretinden memnun musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Dudak uçuklattı! Netflix, kaç para kazandığını açıkladı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks