1. Haberler
  2. Manşet
  3. Notebook’lara Intel Core 7 250U ortaya çıktı! İşte özellikleri

Notebook’lara Intel Core 7 250U ortaya çıktı! İşte özellikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Intel, yeni nesil Core 7 250U işlemcisiyle sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Sektörde bir süredir beklenenler listesinde olan işlemci, toplamda 10 çekirdek (2 adet performans odaklı P çekirdeği ve 8 adet verimlilik odaklı E çekirdeği) ve 12 iş parçacığı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Peki, bu işlemciyi özel kılan ne? İşte detaylar…

Aslında ilginç olan nokta, bu işlemcinin önceki nesil modeller olan Core 7 150U ve i7-1355U ile birçok ortak özelliğe sahip olması. Yani performans konusunda büyük yenilikler bekleyenler için belki de küçük bir hayal kırıklığı olabilir, ama detaylar her zaman önemli.

notebooklara-intel-core-7-250u-ortaya-cikti-iste-ozelliklerinotebooklara-intel-core-7-250u-ortaya-cikti-iste-ozellikleri

Yeni nesil işlemci, 6.5 MB L2 önbellek ve 12 MB L3 önbellek ile geliyor. Özellikle önbellek yapılandırması, Intel’in önceki nesillerde gördüğümüz Alder Lake ve Raptor Lake işlemcileriyle oldukça benzer. Ancak Core 7 250U, bu serilerden farklı olarak daha az önbellek kullanıyor. Yani, işlemcinin bazı ağır görevlerde önceki nesillere kıyasla biraz geride kalabileceği söylenebilir.


Korkunç iddia: Intel, ABD için Çin’de casusluk yapıyormuş!Korkunç iddia: Intel, ABD için Çin’de casusluk yapıyormuş!

Korkunç iddia: Intel, ABD için Çin’de casusluk yapıyormuş!

Dünyaca ünlü çip üreticisi Intel, korkunç bir iddia ile gündemde. Firmanın, Ulusal Güvenlik Ajansı için casusluk yaptığı iddia ediliyor.

Çekirdek hızlarına baktığımızda, P çekirdekleri 5 GHz hızında çalışıyor. Ancak bu, önceki nesil olan Core 7 150U’ya göre 400 MHz daha düşük. E çekirdekleri ise önceki modellerle aynı frekans olan 4 GHz’te çalışıyor. Yani, bu çekirdekler verimlilik odaklı görevlerde hala güçlü, ancak performans odaklı çekirdeklerde biraz hız düşüşü söz konusu.

Peki, bu işlemci kimler için? Eğer taşınabilir bilgisayarlarda uzun pil ömrü ve dengeli bir performans arayanlar arasındaysanız, Core 7 250U sizin için mantıklı bir seçenek olabilir. Üstelik, işlemcinin daha az güç tüketimi ile yüksek performans sunma iddiası, özellikle ultrabook kullanıcıları için büyük bir artı olabilir.

Kısacası, Intel Core 7 250U önceki nesillerin üzerine eklemeler yaparken bazı noktalarda ufak kısıtlamalar getiren bir işlemci gibi duruyor. Ancak yine de performans ve verimlilik dengesi açısından gayet makul bir seçenek.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Notebook’lara Intel Core 7 250U ortaya çıktı! İşte özellikleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks