1. Haberler
  2. Manşet
  3. iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!

iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın merakla beklenen yeni iPad mini 7 modeli, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız piyasaya sürüldü, ama özellikleriyle de önemli bir yer edindi. Yeni nesil mini tablet, A17 Pro çip ile karşımıza çıktı. Bu yüzden aynı çipe sahip iPhone 15 Pro Max ile karşılaştırıldı. Ancak, ilk Geekbench testlerine göre aralarında küçük farklar var.

iPad mini 7, A17 Pro işlemcisi ile büyük bir performans artışı sunuyor, ancak bu çip iPhone 15 Pro Max’te kullanılan versiyonla tam olarak aynı değil. mini 7, iPhone’daki 6 çekirdekli GPU yerine 5 çekirdekli bir GPU kullanıyor.

Bu yüzden, Geekbench sonuçlarında küçük de olsa farklar ortaya çıkıyor. iPad mini 7, tek çekirdek testinde 2,847 puan alırken, iPhone 15 Pro Max 2,925 puana ulaşıyor. Çoklu çekirdek testinde ise iPad mini 7,042 puanla yine iPhone’un 7,299 puanının biraz gerisinde kalıyor. Farklar çok küçük, tek çekirdekte sadece %2.7, çoklu çekirdekte ise %3.5 gibi minimal bir fark var.


iPad mini 7, iPadOS’un kritik bir özelliğinden mahrum: Peki, neden?iPad mini 7, iPadOS’un kritik bir özelliğinden mahrum: Peki, neden?

iPad mini 7, iPadOS’un kritik bir özelliğinden mahrum: Peki, neden?

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından resmen piyasaya sürülen iPad mini 7, önemli bir özellikten mahrum olarak geldi.

Bu farkın nedeni sadece GPU çekirdek sayısı değil, yazılım güncellemeleri de olabilir. iPad mini 7, iPadOS 18.0 ile test edilirken, iPhone 15 Pro Max iOS 18.1 kullanıyordu. Yani, iPad mini 7 ilerleyen yazılım güncellemeleriyle bu farkları kapatabilir.

Günün sonunda bu farklar günlük kullanımda çok hissedilmeyecek kadar küçük. Sonuçta iPad mini 7, güçlü performansı ve kompakt tasarımı ile tablet ve telefon arasında konumlandırılmış bir cihaz. Bu kıyaslamanın sadece çip özelinde yapıldığını belirtmek gerek.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

iPad mini 7, iPhone 15 Pro Max’in bir tık gerisinde kaldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks