1. Haberler
  2. Manşet
  3. Microsoft açıkladı: Windows 11, son güncelleme yüzünden çöküyor!

Microsoft açıkladı: Windows 11, son güncelleme yüzünden çöküyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un yeni işletim sistemi güncellemesi Windows 11 24H2, kullanıcılarına yeni özellikler ve performans iyileştirmeleri sunuyor. Ancak son zamanlarda uyumsuzluk sorunu nedeniyle bazı kullanıcılarda hayal kırıklığına uğradı. Özellikle yayıncılar ve müzisyenler tarafından kullanılan bir ses yazılımı yüzünden çöktüğü belirtildi.

Windows 11 24H2 güncellemesi, popüler ses yazılımı Voicemeeter kullanan bilgisayarlarda sorunlara yol açtığı için Microsoft tarafından engellendi. 24H2 sürümü, birçok önemli özelliği barındırıyor olmasına rağmen, Voicemeeter yüklü sistemlerde mavi ekran hatasına yol açıyor.

windows-11-paneline-iki-yeni-widget-ekleniyorwindows-11-paneline-iki-yeni-widget-ekleniyor

Sorun, Voicemeeter sürücüsünün 24H2 kurulduktan sonra Windows 11’in bellek yöneticisiyle etkileşime girmesiyle oluşuyor. Bellek yönetiminde yaşanan bir hata, sistemin çökmesine ve mavi ekrana vermesine neden oluyor. Microsoft, kullanıcıların sorundan etkilenmesini önlemek için güncellemeyi düzelteceğini söyledi.


Boston Dynamics ve Toyota, beraber robot geliştirecek!Boston Dynamics ve Toyota, beraber robot geliştirecek!

Boston Dynamics ve Toyota, beraber robot geliştirecek!

İnsansı robot denince akla gelen ilk şirketlerden biri olan Boston Dynamics, Japon otomobil devi Toyota ile iş birliği yapıyor.

Bu nedenle Voicemeeter yüklü bilgisayarlarda Windows Update, 24H2 güncellemesini indirmeye açmayacak. Microsoft ayrıca Güncelleştirme Yardımcısı veya Medya Oluşturma Aracı gibi yöntemlerle güncellemeyi yüklemeyi de önermiyor.

Engellemeyi kaldırmak için Voicemeeter’ı sistemden kaldırmak gerekiyor. Kaldırma işleminden sonra 24 bilgisayarda engel kalkabilir ve güncelleme devam edebilir. Alternatif olarak VB-Audio tarafından yayınlanacak Voicemeeter güncellemesi de bekleniyor.

Microsoft, 24H2 güncellemesinde başka sorunlarla da boğuşuyor. Güncelleme, bazı Asus bilgisayarlar için askıya alındı ve bazı uygulamalarda kamera kullanımında donmalara yol açıyor.

Microsoft açıkladı: Windows 11, son güncelleme yüzünden çöküyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks