1. Haberler
  2. Manşet
  3. Gizemli Intel Arc 140T grafik kartının performansı ortaya çıktı!

Gizemli Intel Arc 140T grafik kartının performansı ortaya çıktı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Intel, yine büyük bir sürprizle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Henüz piyasaya çıkmamış olan Arc 140T entegre grafik kartı, GFXBench testlerinde ortaya çıktı. Gizemli grafik kartı, Lunar Lake işlemcilerde bulunan Arc 140V ile karşılaştırıldığında pek çok testte daha iyi performans sergiledi. Ancak, bağımsız bir grafik kartı olan Arc A770 ile karşılaştırıldığında performans farkı o kadar büyük değil. Bu da Arc 140T’nin, güçlü bir entegre grafik kartı olduğunu ama bağımsız kartlar kadar üst düzey olmadığını doğrular nitelikte. Peki, Arc 140T’yi bu kadar özel kılan ne?

Öncelikle sızıntılara göre, bu kart 128 işlem birimi (CU) barındırıyor ve 2.25 GHz hızında çalışıyor. Yani, oldukça yüksek bir saat hızına sahip. Kartın, Intel’in Xe LPG+ mimarisi ile donatıldığı ve Arrow Lake-H mobil işlemcileri için tasarlandığı düşünülüyor. Yani, performansın yanında enerji verimliliğine de önem veren bir yapı sunuyor.

Daha önceki sızıntılarda, Arrow Lake-H işlemcilerinin 8 Xe çekirdeği, XMX motoru ve 8 MB L2 önbellek ile geleceği doğrulanmıştı. Ayrıca, yapay zeka işlemlerinde bu grafik kartının 77 TOPS (trilyon işlem) gücüne ulaşabileceği belirtiliyor. Bu rakamlar, özellikle yapay zeka ve grafik işlemleri konusunda yüksek performans beklentisi olan kullanıcılar için oldukça umut verici.


Intel yeni nesil Arrow Lake masaüstü işlemcilerini Türkiye’de tanıttı!Intel yeni nesil Arrow Lake masaüstü işlemcilerini Türkiye’de tanıttı!

Intel yeni nesil Arrow Lake masaüstü işlemcilerini Türkiye’de tanıttı!

Intel, yeni Core Ultra 200S serisi masaüstü işlemcilerini duyurdu. Peki, yeni donanımlar kullanıcılara nasıl bir performans sunuyor?

Intel’in bu entegre grafik kartı, 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek olan Arrow Lake-H işlemcileriyle birlikte gelecek. İlginç olan, bu serinin tıpkı Lunar Lake gibi Core Ultra 200 serisine ait olması bekleniyor. Yani, Intel’in yeni nesil işlemcilerinin entegre grafik performansı konusunda büyük bir sıçrama yapacağı kesinleşiyor.

Kısacası, bu kartın özellikle oyunseverler ve profesyonel kullanıcılar için dikkat çekici bir seçenek olabileceğini söyleyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Gizemli Intel Arc 140T grafik kartının performansı ortaya çıktı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks