1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ABD’deki McDonald’s şubelerinde bakteri alarmı

ABD’deki McDonald’s şubelerinde bakteri alarmı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, ülkede McDonald’s’ın Quarter Pounder hamburgerlerinden kaynaklanan gıda zehirlenmesinin 10 eyalette en az 49 kişiyi hasta ettiğini, bunlardan birinin öldüğünü ve 10’unun hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yetkililer 27 Eylül ile 11 Ekim arasında Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wyoming ve Wisconsin’de şikayerlerin bildirildiğini açıkladı. En fazla vaka Colorado’da 27 ile görülürken, onu 9 vakayla Nebraska’nin takip ettiği ifade edildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), hayatını kaybeden kişinin Colorado’dan olduğunu açıklarken, bir çocuğun da ciddi böbrek komplikasyonları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

CDC, salgınla bağlantılı olarak görüşülen herkesin hastalanmadan önce McDonalds’ta yemek yediğini ve çoğunun da ‘Quarter Pounder’ adlı hamburger yediğini bildirdiğini söyledi. Salgına neden olan asıl bileşenin henüz belirlenemediği ifade edilse de yetkililer, soğan ve sığır etine odaklandıklarını belirtti.

McDonald’s, Quarter Pounder için kullanılan dilimlenmiş soğan ve sığır köftelerini etkilenen eyaletlerdeki mağazalardan kaldırdığını açıkladı. Bu hamburger menüsünün bu eyaletlerde geçici olarak bulunamayacağı ifade edildi.

ABD Tarım Bakanlığı, Gıda ve İlaç Dairesi ve eyalet sağlık yetkilileri de soruşturmayı sürdürdüklerini vurguladı.

E. coli bakterisi; hayvanların bağırsaklarında barınıyor. Enfeksiyon kişilerde ateş, mide krampları ve kanlı ishal gibi ciddi belirtilere ve hastalıklara neden olabilir.

McDonald’s hisseleri ise CDC’nin duyurusunun ardından Salı günü mesai sonrası işlemlerde yüzde 9 düştü.

* Haberin görselleri Shutterstock’tan servis edilmiştir.

ABD’deki McDonald’s şubelerinde bakteri alarmı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks