1. Haberler
  2. Manşet
  3. Apple Intelligence gecikiyor mu? Apple’dan açıklama geldi

Apple Intelligence gecikiyor mu? Apple’dan açıklama geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın yeni Apple Intelligence teknolojisi, kullanıcılar tarafından uzun bir süredir bekleniyor. Ancak, yapılan açıklamalara göre yenilikler hemen hayatımıza girmeyebilir. Şirketin yazılım şefi Craig Federighi, Apple’ın bu konuda çok dikkatli bir yaklaşım sergilediğini açıkladı. İşte detaylar…

iOS 18.1 ile birlikte 28 Ekim’de ilk adımı atacak olan Apple, yapay zeka teknolojisini aşamalı bir şekilde kullanıcılara sunmayı planlıyor. Federighi’nin açıklamaları, Apple’ın bu süreci aceleye getirmekten kaçındığını açıkça ortaya koydu: “Her parçayı doğru yapmak için çaba gösteriyoruz ve hazır olduğunda piyasaya süreceğiz.”

Peki Apple Intelligence ile neler gelecek? İlk aşamada, kullanıcılara AI yazma araçları, bildirim özetleri ve fotoğraflardan istenmeyen kişileri çıkarma gibi işlevsel yenilikler sunulacak. Ancak Apple, burada durmayı planlamıyor. Federighi, bu teknolojinin uzun vadede birçok aşamadan geçeceğini ve önümüzdeki yıllar boyunca gelişmeye devam edeceğini belirtiyor.


App Store kalkıyor mu? İşte Apple’ın yeni uygulama mağazası!App Store kalkıyor mu? İşte Apple’ın yeni uygulama mağazası!

App Store kalkıyor mu? İşte Apple’ın yeni uygulama mağazası!

Apple cephesinden oldukça çarpıcı bir haber geldi. Buna göre, App Store ile birlikte yeni bir dijital mağaza daha açılmak üzere…

Apple’ın bu süreçte gizliliği ön planda tutması da dikkat çekici. Diğer büyük dil modellerinin aksine, Apple tüm kullanıcı verilerini bulutta işlemeyeceğini ve verileri yapay zeka eğitimi için kullanmayacağını vurguladı. Yani, Apple Siri‘yi geliştirirken, daha az bilgi toplama yöntemiyle kullanıcıların güvenini kazanmayı planlıyor.

Federighi, Siri’nin ChatGPT gibi büyük dil modelleri kadar detaylı cevaplar veremeyeceğini kabul etse de, Siri’nin kullanıcıların günlük yaşamında pratik işlevler sunduğunu belirtti. “Siri size kuantum fiziği hakkında şiir yazmayabilir, ama size mesaj gönderebilir veya garaj kapınızı açabilir,” şeklinde açıklamada bulundu.

Apple Intelligence’ın daha gelişmiş sürümleri ise 2024’ün ilk yarısında çıkması beklenen iOS 18.2 ve iOS 18.4 ile gelecek. Bu güncellemelerle birlikte, Image Playground gibi özellikler kullanıcıların kendi animasyonlu görüntüler yaratmasına olanak sağlayacak. Ayrıca, Genmoji adını taşıyan yeni bir özellikle kişisel emojiler oluşturulabilecek.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Apple Intelligence gecikiyor mu? Apple’dan açıklama geldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks