1. Haberler
  2. Manşet
  3. Samsung, Galaxy S25 ve Galaxy S26 işlemcilerini belirlemiş olabilir!

Samsung, Galaxy S25 ve Galaxy S26 işlemcilerini belirlemiş olabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Qualcomm ile ARM’ın arasındaki lisans tartışması devam ederken ARM, Qualcomm’un işlemci üretme lisansını 60 gün içerisinde sonlandıracağını bildirdi. Qualcomm’un daha yeni tanıttığı Snapdragon 8 Gen 4 ve Snapdragon X Elite gibi işlemcileri bir bilinmezlik durumundayken son gelen sızıntılar Samsung ve Qualcomm’un Galaxy S25 ve Galaxy S26 serilerinde sadece Snapdragon işlemcilerin kullanılması için anlaşmış olabileceklerini gösteriyor.

Qualcomm, 2022 yılında teknoloji tasarım şirketi NUVIA’yı ARM’dan yaklaşık 1.4 milyar dolara satın alırken ARM, bu satın almanın sözleşme şartlarını ihlal ettiği gerekçesi ile Qualcomm’a dava açtı. Bugünlerde ise Bloomberg, ARM’ın Qualcomm’a ARM mimarisine dayanana çipler tasarlama hakkı veren lisansın iptaline ilişkin 60 günlük bir bildiride bulunduğunu iddia ediyor. Teknoloji dünyasındaki bu karışıklığın ardından son gelen sızıntılar ise Samsung ve Qualcomm’unGalaxy S25 serisi ve Samsung Galaxy S26 serisi için birbirleri ile anlaştığını ve bu serilerdeki telefonlarda sadece Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerin kullanılacağını gösteriyor.

Son gelen sızıntılar ARM ile yaşanan lisans sorunlarının ardından Samsung ile Qualcomm'un iki yıllığına anlaşmış olabileceğini gösteriyor.Son gelen sızıntılar ARM ile yaşanan lisans sorunlarının ardından Samsung ile Qualcomm'un iki yıllığına anlaşmış olabileceğini gösteriyor.

Genellikle X (Twitter) platformu üzerindeki sızıntıları ile bilinen @UniverseIce (Ice Universe) adlı kullanıcı bu sefer Çin’in sosyal medyası olarak bilinen Weibo üzerinde Samsung’un kendisine ait olan Exynos işlemcileri amiral gemisi telefonlarında Samsung Galaxy S27’den itibaren kullanacağını belirten bir paylaşım yapıyor. Ayrıca sızıntılara göre ise Samsung Galaxy S27 ile kullanılması beklenen Exynos işlemcinin 2nm’lik bir mimari üzerine inşa edileceği söyleniyor.


Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm’un işlemci lisansını iptal ediyor!Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm’un işlemci lisansını iptal ediyor!

Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm’un işlemci lisansını iptal ediyor!

Akıllı telefon pazarı zora giriyor. ARM, Qualcomm ile olan lisans anlaşmasını sonlandırma kararı aldı. İşte ayrıntılar!

Qualcomm’un henüz lisans iptali konusunda bir açıklaması bulunmaz iken birçok kişi ise bu durumun Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarına nasıl yansıyacağını ve yeni çıkacak telefonların fiyatlarının ne durumda olacağını merak ediyor. Samsung’un birçok telefonunun ise Qualcomm’un giriş, orta ve üst seviye işlemcilerinin kullanıldığını biliniyor. Samsung ve Qualcomm ise anlaşma konusu hakkında henüz açıklama yapmadı.

Peki sizce Samsung ve Qualcomm böyle bir anlaşma yapmış olabilir mi? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Samsung, Galaxy S25 ve Galaxy S26 işlemcilerini belirlemiş olabilir!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks