1. Haberler
  2. Manşet
  3. YouTube’da ‘nihayet’ dedirten tasarım değişikliği!

YouTube’da ‘nihayet’ dedirten tasarım değişikliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Shorts videolarının uzunluğunu 60 saniyeden 180 saniyeye çıkaran YouTube, uzun bir süredir değiştirmediği bir özelliğin tasarımını yeniledi. An itibariyle birçok Android ve iOS kullanıcısı yeni tasarımı deneyimleyebiliyor.

YouTube‘da video izlerken arka planda gezinebilmek ve diğer içeriklere göz atabilmek için videoları çoğu zaman küçültüyoruz. Bu gibi durumlarda mini bir video oynatıcısı devreye giriyor ve işlerimizi bir nebze olsun kolaylaştırıyor.

Ancak bu mini oynatıcının tasarımı kısa bir süre önceye kadar şerit şeklindeydi ve tam olarak kullanışlı bir yapıda olmaması nedeniyle eleştiriliyordu. Neyse ki, son yaşanan gelişmeler YouTube’un kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alarak mini oynatıcıyı tamamen yenilediğini gösteriyor.


YouTube’a “ne gerek vardı?” dedirten özellik geliyor!YouTube’a “ne gerek vardı?” dedirten özellik geliyor!

YouTube’a “ne gerek vardı?” dedirten özellik geliyor!

Gelen bilgilere göre YouTube, içerik üreticileri için yapay zeka destekli metin oluşturma özelliği geliştirmeye başladı.

Birçok kullanıcı, şerit şeklindeki mini oynatıcının tasarımının değiştiğini fark etmeye başladı. Yeni tasarımla birlikte artık mini oynatıcıyı kolaylıkla ekranın her yerine hareket ettirebiliyorsunuz. Ayrıca, videoları 10 saniye ileri ve geri alma seçenekleri, bir duraklatma/oynatma düğmesi ve bir kapatma düğmesi bulunuyor.

Sadece bunlarla sınırlı değil. Zira, oynatıcının boyutlarını beğenmezseniz, iki parmağınızla uzaklaştırma ve yakınlaştırma hareketleri yaparak boyutlarını kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

YouTube’un mobildeki bu tasarım değişikliği, şu an için Android ve iOS fark etmeksizin tüm kullanıcılara sunuluyor. Eğer uygulamanızda hâlâ eski tasarım görünüyorsa, güncelleme yapmayı deneyebilirsiniz.

Peki siz YouTube ve son tasarım değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

YouTube’da ‘nihayet’ dedirten tasarım değişikliği!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks