1. Haberler
  2. Manşet
  3. F/P telefonları uçuracak Samsung Exynos 1580 tanıtıldı!

F/P telefonları uçuracak Samsung Exynos 1580 tanıtıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil işlemci arenasında rekabet kızışırken, Samsung orta segment cihazlar için geliştirdiği Exynos 1580 yonga setini tanıttı. Selefi Exynos 1480’in üzerine inşa edilen bu yeni yonga seti, performans ve verimlilik alanlarında önemli iyileştirmeler vadediyor.

Samsung, orta segment akıllı telefonlara güç verecek yeni Exynos 1580 yonga setini görücüye çıkardı. Exynos 1480’in yeni modeli olarak geliştirilen yonga seti, performansta kayda değer iyileştirmeler vadediyor.

Samsung Exynos işlemciSamsung Exynos işlemci

Samsung’un üçüncü nesil 4nm EUV FinFET üretim süreciyle geliştirilen Exynos 1580, önceki nesillere kıyasla daha iyi verimlilik ve transistör yoğunluğu sunuyor. Bu kapsamda işlemci üç kümeli bir CPU tasarımına yer veriyor.

Dikkat: Samsung kullanıyorsanız, telefonunuzu derhal güncelleyin!Dikkat: Samsung kullanıyorsanız, telefonunuzu derhal güncelleyin!

Dikkat: Samsung kullanıyorsanız, telefonunuzu derhal güncelleyin!

Google, Samsung akıllı telefon kullanıcılarını oldukça tehlikeli bir güvenlik açığıyla ilgili uyardı. İşte detaylar…

Bu tasarımda, 2.9 GHz hızında tek bir yüksek performanslı Cortex-A720 çekirdeği, 2.6 GHz hızında üç ek Cortex-A720 çekirdeği ve verimlilik için 1.95 GHz hızında dört Cortex-A520 çekirdeği bulunuyor. ARMv9 mimarisine geçiş, Exynos 1480’de kullanılan ARMv8 tasarıma kıyasla önemli ölçüde daha iyi performans ve verimlilik sağlıyor.

GPU tarafında ise Samsung, Exynos 1580’i AMD RDNA 3 mimarisine dayanan bir GPU ile donattığını söyledi. Önceki çipe göre iki kat daha fazla çalışma grubu belleği içeren yeni GPU, en yüksek performansta yüzde 37 ve grafik gücü verimliliğinde ise yüzde 20 artış sağlıyor.

Samsung Exynos 2500 işlemciSamsung Exynos 2500 işlemci

Yeni GPU’daki daha büyük GL2 önbellek boyutu da grafik performansını iyileştirmeye yardımcı olacak. Exynos 1580’in, Samsung’un yakında çıkacak Galaxy A56 modeline güç vermesi bekleniyor.

F/P telefonları uçuracak Samsung Exynos 1580 tanıtıldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks