1. Haberler
  2. Manşet
  3. Opera’dan gelişmiş yapay zekalı yeni internet tarayıcısı: Opera One R2 çıktı!

Opera’dan gelişmiş yapay zekalı yeni internet tarayıcısı: Opera One R2 çıktı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Opera nihayet amiral gemisi tarayıcısının entegre yapay zekaya sahip yeni bir versiyonu olan Opera One R2’yi piyasaya sürdü. 2023 yılında piyasaya sürülen Opera One’ın öne çıkan ana özelliği modüler tasarımı ve yapay zeka özellikleri olarak biliniyor.

Yeni tarayıcı sürümü ise bir dizi ilgi çekici yeni özellik ve iyileştirmeyi beraberinde getiriyor. İşte detaylar…

Opera One R2 özellikleri

Opera One R2, kullanıcıların gezinme deneyimlerini statik veya animasyonlu bir arayüz, ses efektleri ve arka plan müziği seçeneği ile kişiselleştirmelerine olanak tanıyan dinamik temalar aracılığıyla daha da fazla özelleştirme seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Bu temalar, yazılımın görünümünde ve tarzında tam bir dönüşüm sunmak için basit renk değişikliklerinin veya arka plan resimlerinin ötesine geçiyor.

Opera One R2 ile üç tema yayınlandı: Classic, Midsommar ve Aurora. Bu temalar internet kullanıcılarının tarayıcıları için ideal görünümü bulmak amacıyla farklı kombinasyonları denemelerine olanak tanıyan çok boyutlu bir renk seçiciyle birlikte geliyor. Hatta oluşturulan animasyonların yoğunluğunu gerçek zamanlı olarak ayarlamak mümkün oluyor.

Kullanıcılar gerçek zamanlı olarak oluşturulan animasyonların veya statik arka planların, özel arayüz renklerinin ve hatta tarayıcı içi seslerin ve müziğin keyfini çıkarabilir. Örneğin Midsommar temasında arka plan müziği bulunuyor ve gelecek için daha fazla seçenek planlanıyor. Tarayıcı arayüzü, Midsommar temasında bulunan ve arka plana entegre olmasını sağlayacak yeni bir buzlu cam tasarımıyla dönüştürülüyor.


Realme’den iddialı yapay zeka lansmanı: Dark Horse of AI için tarih verildiRealme’den iddialı yapay zeka lansmanı: Dark Horse of AI için tarih verildi

Realme’den iddialı yapay zeka lansmanı: Dark Horse of AI için tarih verildi

Realme iddialı bir yapay zeka lansmanı hazırlıyor. Dark Horse of AI etkinliği için şirketten tarih geldi. İşte detaylar…

Opera One R2 uygulamasının Bölünmüş Ekran ve Sekme İzleme özellikleri, sekme yönetimini geliştirmeyi amaçlıyor. Bölünmüş ekran sayesinde kişilerin iki sekmeyi birleştirip ekranı ikiye bölerek bu sekmeleri aynı anda açması mümkün oluyor. Sekme İzleme ise en son ziyaret edilen beş sekme hakkında görsel ipuçları sunuyor. Otuzdan fazla sekme açık olan kullanıcılar tarafından kolayca yönetilebiliyor.

Öte yandan müzik ve video kontrolleri, daha kolay erişim için müzik çaları ve video açılır penceresini ekranda hareket ettirmenize olanak tanıyor. Bu özellik aynı zamanda görüntülü aramalarda da çalışıyor. Google Meet toplantısı öncesinde şarkı dinleyenler için müzik, görüşme sırasında yavaşlayıp duraklatılıyor, görüşme bittikten sonra devam ettiriliyor.

YouTube videoYouTube video

[embedded content]

SDNSDNShiftdelete.net

Yapay zeka tarafında ise kullanıcılar, Aria’nın yeteneklerine sohbet kutusu dışından erişmeyi kolaylaştıracak daha güçlü bir komut satırı arayüzünün keyfini çıkarabilir. Komut satırını açarken Ctrl+/ veya Cmd+/ tuşlarına basarak Sayfa İçeriği moduna girmek için Sekme tuşuna basabilir. Bu mod, Aria’nın bir sayfanın konusunu özetlemesine, bir makaleyi analiz etmesine ve hatta çevrimiçi alışveriş yaparken ürünleri karşılaştırmanıza yardımcı olmasına olanak tanıyor.

Peki siz Opera One R2 ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Opera’dan gelişmiş yapay zekalı yeni internet tarayıcısı: Opera One R2 çıktı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks