1. Haberler
  2. Manşet
  3. ABD karıştı: Elon Musk ve Putin gizlice görüşüyor mu?

ABD karıştı: Elon Musk ve Putin gizlice görüşüyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gizli bir iletişim ağının olduğu iddia edildi. ABD’li kaynaklar, Musk’ın 2022’nin sonlarından bu yana Putin ile düzenli olarak özel temas halinde olduğunu ifade etti.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Wall Street Journal’ın yeni raporuna göre 2022’nin sonlarından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli olarak iletişim halinde. Bu, Musk’ın Putin ile uzay teknolojileri hakkında yalnızca 2021’de bir kez görüştüğü yönündeki önceki açıklamasıyla çelişiyor.

elon musk trumpelon musk trump

Konuyla ilgili bilgilendirilen isimsiz yetkililere atıfta bulunan rapor, Musk ile Putin arasındaki görüşmelerin kişisel, ticari ve jeopolitik konulara ulaştığını söyledi. Kremlin yönetimi ise iki isim arasında sadece uzay iş birliği konusunda telefon görüşmesi olduğunu dile getirdi. Buna göre düzenli bir iletişim olduğunu reddetti.

Elon Musk açıkladı: Tesla, Cybertruck’tan kar edebiliyor mu?Elon Musk açıkladı: Tesla, Cybertruck’tan kar edebiliyor mu?

Elon Musk açıkladı: Tesla, Cybertruck’tan kar edebiliyor mu?

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, Tesla’nın Cybertruck ile ilgili ekonomik olarak getiri ve götürü sürecinden bahsetti.

Kaynaklar ayrıca geçen yıl Putin’in Çin Başkanı Xi Jinping ile görüştüğünü ve SpaceX’in Starlink uydu internet hizmetini Tayvan üzerinden etkinleştirmemesini istediğini bildirdi. Starlink, yüksek talebe rağmen şu anda Tayvan’da kullanılamıyor.

Devam eden iletişim, Musk’ın ABD askeri ve istihbarat teşkilatlarıyla ticari bağları göz önüne alındığında ulusal güvenlik endişeleri yaratıyor. SpaceX, 1,8 milyar dolarlık bir Pentagon sözleşmesine sahip ve Musk güvenlik iznini kabul etmiş durumda.

Musk ise X’te yaptığı paylaşımda Wall Street Journal’ın bu raporu reddetti. Tabii Musk-Putin görüşmelerinin tam kapsamı şu aşamada belirsizliğini koruyor.

ABD karıştı: Elon Musk ve Putin gizlice görüşüyor mu?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks