1. Haberler
  2. Manşet
  3. Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu!

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google akıllı telefon dünyasındaki gücünü giderek arttırıyor. Ülkemiz pazarında yer almasa da sektörde önemli bir pay sahibi olan şirket, Pixel 10 için şimdiden çalışmalarını hızlandırdı. Google, cihazda kullanacağı işlemci için köklü değişiklikler planlıyor.

Google, amiral gemisi Pixel serisi için özel olarak tasarladığı Tensor isimli işlemcilerinin üretimini Samsung’dan TSMC’ye taşıyarak önemli bir adım atıyor. “Laguna” kod adlı Tensor G5, artık TSMC’nin en gelişmiş 3 nanometrelik N3E üretim sürecinden geçecek.

Tensor G5Tensor G5

Google haberleriyle tanınan Kamila Wojciechowska’ya göre bu değişim ile birlikte beklenen Tensor G5 işlemcisinin çekirdek yapısında da değişiklikler bekleniyor. Selefindeki 1+3+4 çekirdek düzeni yerini 1+5+2 düzenine bırakacak.

Sonunda: Google, sevilen uygulamasına karanlık mod getirdi!Sonunda: Google, sevilen uygulamasına karanlık mod getirdi!

Sonunda: Google, sevilen uygulamasına karanlık mod getirdi!

Son dönemde birçok uygulamasını birbiri ardına güncelleyip yenileyen Google, şimdi de bir uygulamasına karanlık mod getirdi.

Tensor G5 işlemcisi, tek bir yüksek performanslı Cortex-X4 çekirdeği, beş orta sınıf Cortex-A720 çekirdeği ve iki enerji verimli Cortex-A520 çekirdeği ile destekleniyor. Google, GPU tarafında ise Imagination Tech’in yeni bir tasarımını kullanmayı planlıyor.

Tensor G5Tensor G5

Google, bu değişim ile ARM Mali yerine iki çekirdekli bir DXT-48-1536 GPU tercih ediyor. Ek olarak yeni işlemciye ışın izleme ve GPU sanal teknolojisi gibi gelişmiş grafik özelliklerini getirmeyi hedefliyor. NPU tarafında ise yüzde 14’lük bir artışla 18 veya 9 TOPS (INT8 veya FP16) performansı sunan yeni bir NPU yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra yeni Google işlemcisinin boyutu 121 mm² olacak. Bu da bir işlemci için oldukça büyük bir değer. İşlemci, özellikleriyle yüksek performans vadetmeye hazırlansa da cihazların boyutlarında bir etki yapması bekleniyor.

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5’in özellikleri belli oldu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks