1. Haberler
  2. Manşet
  3. MGS yapımcısı Kojima: “Öyle bir oyun yapacağım ki uzaylılar bile sevecek!”

MGS yapımcısı Kojima: “Öyle bir oyun yapacağım ki uzaylılar bile sevecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyun dünyasının belki de en mükemmel serilerinden biri olan Metal Gear Solid’in yaratıcısı Hideo Kojima, kendini bugünlerde Death Stranding 2’ye gömmüş durumda. Oyunun piyasaya çıkması merak ve heyecanla beklenirken, Kojima’dan yeni oyununa dair ilk bilgiler geldi. İşte oyun dünyasının deli-dahi çocuğu Kojima’nın aklından geçenler…

Kojima: “Yapacağım oyun yüz yıllar boyu konuşulacak!”

Metal Gear Solid ve Death Stranding gibi çığır açan yapımların yaratıcısı Hideo Kojima, bir kez daha oyun dünyasında adından söz ettirmeyi başardı. Japonya’nın Anan News adlı yayın kuruluşuna verdiği röportajda, sadece günümüz oyuncularına değil, gelecekteki nesillere de hitap edecek oyunlar yaratmak istediğini belirten Kojima, bir gün uzaylıların bile bu oyunları keşfedip seveceğini iddia etti.

Ünlü oyun geliştiricisi, öncelikle kendisini tatmin edecek bir oyun yapmanın önemini vurgulayarak, “Kendi onayımı almayan bir oyunu asla piyasaya süremem,” şeklinde konuştu. Kojima’ya göre, bir oyunun öncelikli değeri yaratıcısının iç dünyasında başlıyor. Ünlü yapımcı, oyunlarının zamanla evrim geçiren sanatsal değerlere ayak uydurabilmesi için en üst seviyede olmasına özen gösterdiğini söyledi.

İlk ‘2024 Yılın Oyunu’ ödülü sahibini buldu: Hangi oyun kazandı?İlk ‘2024 Yılın Oyunu’ ödülü sahibini buldu: Hangi oyun kazandı?

İlk ‘2024 Yılın Oyunu’ ödülü sahibini buldu: Hangi oyun kazandı?

Geleneksel olarak aralık ayında düzenlenen Yılın Oyunu ödülleri konusunda erken davranan bir kurum, yılın en iyi yapımını seçti.

“Sanatta değerlendirme ölçütleri zamanla değişir. Nasıl ki resimler, sanatçılarının ölümünden sonra bile değerlendirilmeye devam ediyorsa, oyunlar ve filmler de geleceğe taşınacak birer miras niteliği taşımalı” şeklinde konuşan Kojima, her nesile hitap eden yapımların altına imza atılması gerektiğini belirtti.

Kojima’nın iddialı açıklamaları bununla da sınırlı değil. Yeni projelerinden biri olan ve şimdiden heyecanla beklenen korku oyunu ‘OD’ ile ilgili de dikkat çekici yorumlarda bulundu. “Biraz riskli bir proje, kendine özgü bir yapım olacak,” diyen Kojima, bu oyunun da diğer yapımları gibi kalıcı olacağına inandığını belirtti.

Sizler Kojima’nın yaptığı açıklamalar ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizce gereğinden fazla mı iddialı yoksa söylediklerinin arkasını doldurabiliyor mu? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

MGS yapımcısı Kojima: “Öyle bir oyun yapacağım ki uzaylılar bile sevecek!”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks