1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İran ve İsrail arasında saldırı döngüsü

İran ve İsrail arasında saldırı döngüsü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Ekim’de Orta Doğu’da alevlenen çatışmalar, İsrail ve İran’ın birbirlerine doğrudan saldırdığı bir döngüye girilmesine sebep oldu.

İsrail, İran’ın en büyük destekçisi olduğu iki grupla; Hamas ve Hizbullah’la 7 Ekim’den beri çatışma içinde. Bir yılı aşkın süren savaşta İsrail, Gazze ve Lübnan’da sivil ayırmaksızın saldırılar düzenlerken, Hamas’ın liderleri Haniye ve Sinvar ile Hizbullah’ın lideri Nasrallah ile komuta kademesinin çoğu öldürüldü.

Uzun yıllardır İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ediyor ancak 13 Nisan tarihine kadar İran ve İsrail hiçbir zaman doğrudan birbiriyle savaşmamıştı.

İsrail’in İran’ın Şam Konsolosluğu’nu bombalaması ve içinde iki üst düzey komutanın da bulunduğu yedi Devrim Muhafızı subayının ölmesinin ardından İran, 13 Nisan’da İsrail’e doğrudan saldırı düzenleyerek insansız hava araçları ve füzelerle saldırdı.

19 Nisan’da ise İsrail saldırıya cevap vererek İran’ın İsfahan kentini vurdu.

1 Ekim’de İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın 27 Eylül’de Beyrut’un güney banliyölerinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmesinin ve Hamas lideri İsmail Haniye’nin 31 Temmuz’da İran’ın başkentinde öldürülmesinin intikamını almak için İsrail’e 180’den fazla füze fırlattı.

Bugün ise İsrail günlerdir beklenen saldırısını gerçekleştirdi. Tahran’ın ay başındaki saldırılarına misilleme yaptığını söyleyen İsrail, İran’daki askeri mevzileri vurdu. 3.5 saat süren saldırıda 20 hedefin vurulduğu bildirilirken, İran İsrail’in saldırısının büyük ölçüde engellendiğini açıkladı.

Tahran, İsrail’e karşı saldırı için hazırlıklı olduğunu duyurdu.

İran ve İsrail arasında saldırı döngüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks