1. Haberler
  2. Manşet
  3. Microsoft ve AMD’den oyunseverlere müjde! FSR desteği geldi

Microsoft ve AMD’den oyunseverlere müjde! FSR desteği geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft, oyunseverleri heyecanlandıran önemli bir adım attı. Şirket, DirectSR API’sinin artık AMD FSR 3.1 (FidelityFX Super Resolution) desteği sunduğunu duyurdu. Frklı süper çözünürlük (SR) teknolojilerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla geliştirilen DirectSR API, şimdiye kadar Intel’in XeSS ve NVIDIA’nın DLSS teknolojilerini destekliyordu. Artık, AMD’nin FSR 3.1 desteği de eklenince, Windows oyunları daha pürüzsüz, daha detaylı ve görsel olarak daha tatmin edici olacak.

FSR 3.1’in getirdiği yenilikler oldukça ilgi çekici. Öncelikle, FSR 3.1’in FSR 2.2 üzerine iki büyük geliştirme sunduğunu belirtmek gerekiyor. Birincisi, zaman stabilitesini iyileştirerek oyun sırasında yaşanan parlama ve titreme sorunlarını minimuma indiriyor.

microsoft-ve-amd-mujde-fsr-3-1-directsrmicrosoft-ve-amd-mujde-fsr-3-1-directsr

Bu sayede, hızlı aksiyon sahnelerinde bile ekranın akıcı kalması sağlanıyor. İkincisi ise, hayalet görüntülerin (ghosting) daha etkili bir şekilde baskılanması. Bu özellik sayesinde, hareketli sahnelerde bile detay kaybı yaşanmadan oyun keyfi devam ediyor. Özellikle yüksek çözünürlüklü oyunlarda bu tür optimizasyonlar, oyunları neredesye gerçek gibi hissettiriyor.

Bu efsane oyuna AMD FSR 3.1 ve DLAA desteği geldi!Bu efsane oyuna AMD FSR 3.1 ve DLAA desteği geldi!

Bu efsane oyuna AMD FSR 3.1 ve DLAA desteği geldi!

Söz konusu mod yapımcıları olunca herhangi bir şeye olmaz denemiyor: Tam 13 yıllık bu oyuna FSR 3.1 ve DLAA desteği geldi.

FSR 3.1 SDK’sının sunduğu bir diğer büyük avantaj, DirectX 12, Vulkan ve Unreal Engine 5 gibi popüler platformlarla uyumlu olması. Bu da demek oluyor ki, geliştiriciler oyunlarında FSR 3.1’i kullanarak daha geniş bir donanım yelpazesinde mükemmel performans sunabilecekler.

DirectSR API sayesinde, oyun geliştiricileri tek bir arayüz üzerinden hem AMD’nin, hem Intel’in, hem de NVIDIA’nın süper çözünürlük teknolojilerinden faydalanabilecekler. FSR 3.1’in DirectSR ile entegrasyonu sayesinde, oyunlar artık daha pürüzsüz olacak diyebiliriz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Microsoft ve AMD’den oyunseverlere müjde! FSR desteği geldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks