1. Haberler
  2. Manşet
  3. God of War Ragnarok, Steam Deck’te nasıl görünüyor?

God of War Ragnarok, Steam Deck’te nasıl görünüyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda Sony, oyunlarını PC dünyasına taşımak konusunda büyük adımlar atmış durumda:. Uncharted: Legacy of Thieves’ten Spider-Man ve God of War (2018)’e kadar birçok oyun, PC oyuncularıyla buluştu. Bu oyunların büyük bir kısmı, PC portlarında harika performans sergiledi. Peki, sorunlu bir çıkış yapan The Last of Us sonrası, Steam Deck’te God of War Ragnarok nasıl bir oynanışa sahip?

God of War Ragnarok, 60 FPS’i zorluyor!

Ragnarok’un Steam Deck üzerinden yapılan testlerine baktığımızda, 34-60 FPS arasında değişen bir performans, ortalama yüzde 60 CPU kullanımı ve yüzde 80-90 arası GPU kullanımı göze çarpıyor. Performans konusunda dikkat çeken tek sorun, kano ile yolculuk yaparken ortaya çıkıyor. Bu anlarda FPS’nin 30’un altına düştüğü zamanlar olabiliyor.

Gelelim Steam Deck’teki oynanış mekaniklerine… Steam Deck’te kontroller oldukça duyarlı ve doğru bir şekilde ayarlanmış durumda. Sol üstteki geri tuşuna özel bir görev atanmış; bu tuş, normal şartlarda Üçgen veyta Y tuşunu basılı tutarak yaptığınız, balta dondurma hareketini yapmanızı sağlıyor. Ayrıca, bu geri tuşlara istediğiniz herhangi bir işlevi atayabiliyorsunuz. Bu sayede daha pratik bir oynanış elde etmeniz de mümkün…

God of War Ragnarök’teki erişilebilirlik özellikleri de dikkat çekiyor. Küçük bir ekranı olan Steam Deck’te oynamak için yazı boyutunu büyütme seçeneği sunuluyor. Bunun yanı sıra sesli anlatım özelliğiyle, menüde yeni bir eşya seçtiğinizde size o eşyanın özelliklerini sesli olarak okuyor. Bu sistem, robotik bir ses yerine oldukça doğal bir insan sesi kullanarak deneyimi daha keyifli hale getiriyor.

Steam’de 9/10 puanlı oyun Epic Games’te ücretsiz oldu!Steam’de 9/10 puanlı oyun Epic Games’te ücretsiz oldu!

Steam’de 9/10 puanlı oyun Epic Games’te ücretsiz oldu!

Epic Games Store ücretsiz oyunu (24-31 Ekim). Dijital mağaza bu hafta sevilen co-op oyununu ücretsiz verecek.

Tüm bunları bir araya getirince Sony PlayStation cephesinin, Steam Deck deneyimi için oturup kafa patlattığını görmek oyuncuları mutlu edecektir. PC sürümünde olduğu gibi herhangi bir çaba olmadan port edilen yapımlardan sıkılan Steam Deck sahipleri için oldukça hoş özellikler düşünüldüğünü söyleyebiliriz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Read this news article in EnglishRead this news article in English

God of War Ragnarok, Steam Deck’te nasıl görünüyor?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks