1. Haberler
  2. Manşet
  3. M4 iMac tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

M4 iMac tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, iMac serisini nihayet M4 işlemcisine kavuşturdu. Yeni çip, önceki iMac modellerine kıyasla hem günlük işlerde hem de profesyonel çözümlerde daha hızlı performans vadediyor. İşte M4 iMac modelinin özellikleri ve fiyatı.

Apple’a göre M4 çipi, genel performansta büyük artış sağlıyor. M1 işlemcili iMac’e göre genel verimlilik 1.7 kata kadar daha hızlı olacak. Fotoğraf ve video düzenleme gibi grafik ağırlıklı işler ise karmaşık filtreler ve efektler uygulanırken 2.1 kata kadar daha hızlı performans vadediyor.

M4 iMac M4 iMac

Oyuncular ise öncekinden iki kat daha yüksek kare hızlarından faydalanabilecek. Buna göre Apple, yeni iMac ile tam uyumlu olacak Civilization VII’den çeşitli görüntüler de paylaştı. Yapay zeka tarafında ise M4’te yer alan Neural Engine, yapay zeka görevleri için 3 kat daha hızlı hale getiriyor.

İşte beklenen an! M4 işlemcili Mac’lerin tanıtım tarihi belli olduİşte beklenen an! M4 işlemcili Mac’lerin tanıtım tarihi belli oldu

İşte beklenen an! M4 işlemcili Mac’lerin tanıtım tarihi belli oldu

Apple’ın pazarlama başkan yardımcısı Greg Joswiak, M4 işlemcili Mac’lerin tanıtım tarihini X (Twitter) gönderisi ile açıkladı.

Yeniden tasarlanan iMac, hem ev hem de ofislere uyum sağlamak üzere tasarlanmış yeni renk seçeneklerine yer veriyor. 12 megapiksel webcam, çeşitli filtreleme özellikleri sayesinde görüntülü aramaları iyileştirmeyi hedefliyor. Ekran seçenekleri artık yansımaları azaltmak için nano-doku cam varyantını da içeriyor.

16GB standart belleğe sahip M4 işlemcili 24 inç iMac fiyatı 1299 dolardan başlıyor. Apple’ın karşılaştırmalı testlerine göre bu fiyat, yeni bilgisayarı Intel veya AMD işlemcili rakiplere kıyasla oldukça önemli bir noktaya yerleştiriyor.

M4 iMac tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks