1. Haberler
  2. Manşet
  3. Resmen sıfırlanmıştı! Intel, ekran kartında pes etmiyor

Resmen sıfırlanmıştı! Intel, ekran kartında pes etmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekran kartı pazarında büyük darbe alan ve pazar payı neredeyse sıfırlanan Intel, radikal bir değişim yapmaya hazırlanıyor. Yeni bir patnet başvurusuna göre Intel, CPU mimarisinde kullanılan chiplet tasarımını GPU için kullanabilir.

Grafik işlemcilerin karmaşıklığı arttıkça, Intel ve AMD gibi çip üreticileri performans ve verimliliği artıracak yenilikçi tasarımlar arıyor. Son patent başvuruları, Intel’in CPU’lara benzer şekilde “chiplet” yaklaşımını kullanarak GPU üretme olasılığını araştırdığını gösterdi.

intel-rakipleri-uzecek-arc-battlemage-detaylariintel-rakipleri-uzecek-arc-battlemage-detaylari

Chiplet tabanlı bir GPU, aynı silikon bağlantısı üzerinde birbirine bağlanan, GPU’nun farklı bölümlerini içeren ayrı işlemci parçalarından veya chiplet’lerden oluşur. Bu modüler tasarım, tek parça GPU’lara göre birçok avantaj sunabilir. Her bir chiplet grafik, yapay zeka veya ray-tracing gibi farklı işler için optimize edilebilir. Chiplet GPU ayrıca performansı artırmak için zamanla yeni chiplet’lerin eklenebilmesini mümkün kılıyor.

Çin’den Intel ve AMD’yi kızdıracak rakip geliyor!Çin’den Intel ve AMD’yi kızdıracak rakip geliyor!

Çin’den Intel ve AMD’yi kızdıracak rakip geliyor!

Loongson dördüncü nesil işlemci ailesi için çalışmalarını hızlandırdı. Peki yeni modeller neler vadediyor?

Özelleştirme imkanı, chiplet mimarisinin bir diğer önemli artılarndan biri. Üreticiler, farklı pazar segmentlerine ve fiyat etiketlerine göre chiplet konfigürasyonları sunabilir. Üst düzey ekran kartları için daha fazla işlem chipleti eklenebilirken, dizüstü bilgisayar GPU’ları için daha az chiplet yeterli olabilir.

Ancak chiplet GPU’ların hayata geçirilmesi önemli teknik zorlukları da beraberinde getiriyor. Birden fazla gerçek zamanlı işlem birimini bağlayacak kadar hızlı bir ara bağlantı katmanı geliştirmek zorlu bir süreç. Çoklu chiplet modüllerinin montajı ve verimi de tek bir kalıptan daha karmaşık.

Resmen sıfırlanmıştı! Intel, ekran kartında pes etmiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Enable Notifications OK No thanks