1. Haberler
  2. Manşet
  3. Tarihin en iyi kopya yöntemi: Hesap makinesinde ChatGPT çalıştırıldı!

Tarihin en iyi kopya yöntemi: Hesap makinesinde ChatGPT çalıştırıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz cumartesi günü, “ChromaLock” adındaki bir YouTube içerik üreticisi, Texas Instruments’ın popüler grafik hesap makinesi TI-84’ü internet bağlantısına kavuşturarak OpenAI’nın yapay zeka modeli ChatGPT çalıştırmayı başardı. İşte detaylar…

Dünyanın en iyi kopya çekme aracı artık ChatGPT mi?

ChromaLock, projeye hesap makinesinin genellikle eğitimsel program transferleri için kullanılan bağlantı portunu inceleyerek başladı. Daha sonra “TI-32” adını verdiği özel bir devre kartı tasarladı. Bu devre kartı, yaklaşık 5 dolara temin edilebilen Wi-Fi özellikli bir mikrodenetleyici olan Seed Studio ESP32-C3’ü ve diğer elektronik bileşenleri içeriyor.

chatgpt-hesap-makinesinde-calistirildi-2chatgpt-hesap-makinesinde-calistirildi-2

Ünlü YouTuber’ın ‘En İyi Kopya Çekme Cihazını Yaptım!’ başlığıyla paylaştığı videoda, öğrencilerin bu modifikasyonu sınavlarda kopya çekmek için kullanma olasılığından da bahsediliyor.

ChromaLock’un geliştirdiği TI-32 adlı bu cihaz, ticari bir proje olmamakla birlikte kendi tasarımını ve cihaz için kullanılan aksamları internet üzerinden paylaşmış durumda. Bu yüzden, isteyenler gerekli parçaları satın alarak ve özel devre kartını üretip modifikasyonu kendi hesap makinelerine uygulayabiliyor. Ancak bunun için ciddi bir elektronik bilgisi ve deneyimi gerektiği de not düşülmüş.


ChatGPT ne kadar su harcıyor? Sonuçlar sizi üzebilirChatGPT ne kadar su harcıyor? Sonuçlar sizi üzebilir

ChatGPT ne kadar su harcıyor? Sonuçlar sizi üzebilir

Yapay zeka teknolojilerinin çevresel etkileri şok etti, Araştırmaya göre GPT-4, 100 kelime için 3 şişe su harcıyor.

Projede bazı teknik zorluklarla karşılaştığını belirten ChromaLock, voltaj uyumsuzlukları ve sinyal bütünlüğü gibi mühendislik sorunlarını aşmak için birkaç farklı versiyon geliştirdiğini söyledi. Sonuç olarak, hesap makinesi dışarıdan bakıldığında herhangi bir değişiklik yapılmamış gibi görünüyor.

YouTube videoYouTube video

[embedded content]

SDNSDNShiftdelete.net

Modifikasyonun sunduğu araçlardan biri, ChatGPT ile etkileşim kurmayı mümkün kılıyor. Ancak uzun soruların hesap makinesi tuş takımı ile yazılması oldukça zahmetli ve zaman alıcı olduğunu da söylemek gerek.

Bunun yanı sıra, görsel materyallere erişim sağlayan bir resim tarayıcı ve sınav sonrasında oyun oynama imkanı sunan bir uygulama tarayıcısı gibi diğer özellikler de bulunuyor. Bu özelliklerin yanı sıra, ChromaLock’un gelecekte bir kamera entegrasyonuna dair planları olduğunu da belirtmesi dikkat çekici…

Read this news article in EnglishRead this news article in English

Tarihin en iyi kopya yöntemi: Hesap makinesinde ChatGPT çalıştırıldı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

ÜLKEM TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin